Üniversiteye çalışırken nasıl hazırlanılır?

noclip

Hectopat
Bu sene hem bir işte çalışacağım (yüksek ihtimal yarı zamanlı) hem de üniversiteye hazırlanacağım. Fakat bu ikisinin nasıl olacağını bilmiyorum, bana destek olabilir misiniz? Nerelerden faydalanmam gerekiyor, nasıl çalışmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Edebiyat bölümünü istiyorum.

Dostum ben de iyi bir üniversitede fen-edebiyat fak. mezunuyum. Öncelikle kendini kandırmadan çalışmalısın. Çalıştığın sürenin fazla olmasından ziyade çalıştığın sürenin senin için verimi çok önemli. Youtube inanılmaz bir bilgi kaynağı barındırıyor. Tek tek kanalları gez sana hitap eden bir hoca bul ve oradan konu anlatımı kesinlikle dinle gerekirse not çıkararak dinle, uzun sürerse bırak sürsün. Sonrasında kesinlikle sıcağı sıcağına soru çözmen lazım. Konularını bitirdikten sonra da ufak ufak denemelere başla. Çok zor bir süreç yıpratıcı ama başka çaresi yok fedakarlık edip gerekirse 1 sene uykundan sosyal yaşantından ödün vermen gerekiyor maalesef... Bol şans dilerim, sorun olursa sorabilirsin.

Dostum ben de iyi bir üniversitede fen-edebiyat fak. mezunuyum. Öncelikle kendini kandırmadan çalışmalısın. Çalıştığın sürenin fazla olmasından ziyade çalıştığın sürenin senin için verimi çok önemli. Youtube inanılmaz bir bilgi kaynağı barındırıyor. Tek tek kanalları gez sana hitap eden bir hoca bul ve oradan konu anlatımı kesinlikle dinle gerekirse not çıkararak dinle, uzun sürerse bırak sürsün. Sonrasında kesinlikle sıcağı sıcağına soru çözmen lazım. Konularını bitirdikten sonra da ufak ufak denemelere başla. Çok zor bir süreç yıpratıcı ama başka çaresi yok fedakarlık edip gerekirse 1 sene uykundan sosyal yaşantından ödün vermen gerekiyor maalesef... Bol şans dilerim, sorun olursa sorabilirsin.
Hocam peki yanına yardımcı kaynaklar olarak neler önerebilirsiniz?

Fen-Edebiyatın ben fen bölümündeydim, fakat matematik olarak benim zamanımda 3D, 345 yayınları, ÇAP yayınları vardı fakat bu saydığım kaynaklar gerçekten altyapısı olan öğrenciler için geçerli. Altyapı konusunda kendine güvenmiyorsan karekök 0 matematik, birey yayınları a serisi oluyor onlar daha başlangıç seviyesi ve kendini geliştirebileceğin kitaplar. Matematikte sadece ve sadece konuyu öğrendikten sonra soru çözerek kendini geliştirebilirsin. Dediğim gibi fen bölümünden mezunum çok eşit ağırlık kaynakları bilmem ama arkadaşlarım Edebiyat ve Türkçe için Bilgi Sarmal, Limit ve 3D kullandıklarını hatırlıyorum.

Ek olarak şunu söyleyebilirim eşit ağırlıktan hazırlanacağın için matematik çok önemsizmiş gibi görünebilir ama matematik kesinlikle eşit ağırlık için vazgeçilmez tm de +1 matematik neti seni çok ama çok öne atabilir. YÖK atlas sitesinden istediğin üniversite ve bölümlerine giren insanların hangi netleri yaparak o bölüme girdiklerini görebileceğin bir site oradan iyi araştırabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı