Kenar uzunlukları girilen üçgenin türünü belirleyen akış diyagramı nasıl oluşturulur?

WILL BYERS

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Austin, TX
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 TI
İntel i5-3470
8+8 RAM
1 TB TOSHİBA HDD
500 GB SEAGATE HDD
240 GB SANDISK SSD
120 GB JAMESDONKEY SSD
Hocam algortitmayı çok sağlam anlamanız gerek yoksa programlamada zorlanırsın. Bizim okul sadece 2 saatte anlatıp bitirmişti ben o yüzden sizinki de bitmiştir gibi düşündüm 5-6 hafta oldu neticede. Algoritmayı da YouTube üzerinden çalışabilirsiniz. Mantığını kavradıktan sonra C Sharp'a başlamalısın.
Evet bizim hoca ödev vermiş Flow Chart üzerinden yapana kadar canım çıktı. Algoritmayı sağlam anlamak için hangi playlist'i önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bizim hoca ödev vermiş Flow Chart üzerinden yapana kadar canım çıktı. Algoritmayı sağlam anlamak için hangi playlist'i önerirsiniz?

Flow chartı yapabildiyseniz yüksek olasılıkla algoritmayı anlamışsınızdır. Ama çalışacaksanız herhangi bir yerden çalışabilirsiniz o kısma.

Flow chartı yapabildiyseniz yüksek olasılıkla algoritmayı anlamışsınızdır. Ama çalışacaksanız herhangi bir yerden çalışabilirsiniz o kısma.

Şöyle diyeyim, hoca iki tane ödev verdi:
  • Suyun sıcaklığına göre maddenin hâlini (katı, sıvı ve gaz) gösteren algoritmanın akış diyagramını çiziniz.
  • Kenar uzunlukları girilen bir üçgenin tipini (eşkenar, ikizkenar ve çeşitkenar) bulan algoritmanın akış diyagramını çiziniz.
Birinci ödevi yaptım, ikinci ödevde beynim iptal oldu, hangi sırayla gideceğimi pek çözemedim. Üstüne yoğunlaşsam yaparım gibi hissediyorum.

Ya hocam şöyle diyeyim hoca 2 tane ödev verdi.
Suyun sıcaklığına göre maddenin halini (katı, sıvı ve gaz) gösteren algoritmanın akış diyagramını ile çiziniz.
Kenar uzunlukları girilen bir üçgenin tipini (eşkenar, ikizkenar ve çeşitkenar) bulan algoritmanın akış diyagramını çiziniz.
1. ödevi yaptım 2. ödevde beyin iptal oldu hangi sırayla gideceğimi pek çözemedim üstüne yoğunlaşsam yaparım gibi hissediyorum.

Hocam çok da karışık değil aslında. İlk önce 3 tane kenarın uzunluğunu veri girişiyle alacaksınız. Art arda 3 farklı değişkenle formülleri tanımlayıp çıkış bloğuyla ekrana yazdıracaksınız. Olay bu kadar aslında. Bu alanını yazdırmak içindi tipini bulmak için de yine aynı şekilde kenar değerlerini alıyorsunuz koşul bloklarıyla belirliyorsunuz. Mesela A, B, C kenarı olsun. Bu değeri alınca ilk koşulda mesela a = b koşuluna evet çizgisine yine koşulla b = C bağlayıp evet ise eşkenar hayır ise ikizkenar gibi yazdırabilirsiniz yine çeşit kenarı da aynı mantıkla bağlayabilirsiniz.

Hocam çok da karışık değil aslında. İlk önce 3 tane kenarın uzunluğunu veri girişiyle alacaksınız. Art arda 3 farklı değişkenle formülleri tanımlayıp çıkış bloğuyla ekrana yazdıracaksınız. Olay bu kadar aslında. Bu alanını yazdırmak içindi tipini bulmak için de yine aynı şekilde kenar değerlerini alıyorsunuz koşul bloklarıyla belirliyorsunuz. Mesela A, B, C kenarı olsun. Bu değeri alınca ilk koşulda mesela a = b koşuluna evet çizgisine yine koşulla b = C bağlayıp evet ise eşkenar hayır ise ikizkenar gibi yazdırabilirsiniz yine çeşit kenarı da aynı mantıkla bağlayabilirsiniz.

Şöyle düşündüm:

A kenarı gir:
B kenarı gir:
C kenarı gir:
A = B evet, B = C evet ise eşkenardır.
A = B evet, B ≠ C evet ise ikizkenar tarzında yapmaya çalışıyorum ama eşit değildir olayını çözemedim daha. Teşekkürler, yine de deneyerek öğreneceğim. Siz hangi bölümü okuyordunuz acaba?

Şöyle düşündüm:

A kenarı gir:
B kenarı gir:
C kenarı gir:
A = b evet, b = C evet ise eşkenardır.
A = b evet, b ≠ C evet ise ikizkenar tarzında yapmaya çalışıyorum ama eşit değildir olayını çözemedim daha. Teşekkürler, yine de deneyerek öğreneceğim. Siz hangi bölümü okuyordunuz acaba?

Mantığınız zaten anlattığım mantıkla aynı hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı