Üniversiteye geçmeden önce uzun süreli askerlik yapılabilir mi?

AgahX

Hectopat
Daha fazla  
Duyduğuma göre uzun süreli askerlikte aylık 50k gibi bir ücret alıyoruz. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye geçmeden uzun süreli askerlik yapsak (12 ay) 50k gibi bir ücret alsak her ay, 600k yapıyor. En azından üniversitede altımıza bir araç çekebiliriz, askerliği de çıkarırız aradan. Ben de duyduğuma göre soruyorum. Araştırınca böyle bir şey çıkmıyor. Erteleme ile ilgili maddeler çıkıyor. Böyle bir şey mümkün mü?

4 senelik üniversiteden mezun olmadan yedek subay olamazsın, eğer kastın bu ise tabii.
Yedek subay tam olarak ne oluyor bilmiyorum ama kastettiğim şey liseden sonra askerliğe gidip sonra üniversiteye başlayabilir miyim? Uzun süreli askerliği de tam olarak çözemedim 12 ay yapıyorsun asteğmen maaşı gibi alıyorsun 50k civarı anladığıma göre.

Yedek subay tam olarak ne oluyor bilmiyorum ama kastettiğim şey liseden sonra askerliğe gidip sonra üniversiteye başlayabilir miyim? Uzun süreli askerliği de tam olarak çözemedim 12 ay yapıyorsun asteğmen maaşı gibi alıyorsun 50k civarı anladığıma göre.
Maaş alarak 12 ay askerlik yapmak yedek subaylık oluyor. Yedek subay olmanın birkaç şartı var ve bunlardan biri 4 yıllık üniversite mezunu olmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı