Üniversiteye gidecekler için masaüstü bilgisayar mı laptop mu daha iyi olur?

Masaüstünde 3050 Ti diye bir kart bulunmadığından satın alıp bilgisayara takman mümkün değil. 1-2 sene sonrası için bugünden dizüstü almak mantıklı durmuyor pek.

Öyle bir şey sormadım ki laptop mu alayım sistemimi mi güncelleyeyim.

Bende H310M r 2.0 anakart var ona bir i5 9600K, 16 GB RAM ve ikinci el 3050 Ti alıp sistem dizmek istiyorum 20-25k civarına.
Öyle bir şey sormadım ki laptop mu alayım sistemimi mi güncelleyeyim.

Bu kısmı diyorum. 20-25K'ya bundan çok daha iyi bir masaüstü alınır ve 2 sene en iyi derecede kullanılır. Gerisini üniversite zamanı düşünürsün. 20-25K'ya alacağın dizüstü zaten 2 sene sonra sürünmeye başlar vasat donanımlarından ötürü.

9600K gibi fosil işlemcileri, 3050 Ti gibi var olmayan masaüstü ekran kartlarını düşünmene gerek yok.

Bu kısmı diyorum. 20-25K'ya bundan çok daha iyi bir masaüstü alınır ve 2 sene en iyi derecede kullanılır. Gerisini üniversite zamanı düşünürsün. 20-25K'ya alacağın dizüstü zaten 2 sene sonra sürünmeye başlar vasat donanımlarından ötürü.

9600k gibi fosil işlemcileri, 3050 Ti gibi var olmayan masaüstü ekran kartlarını düşünmene gerek yok.

Hocam yanlış demisim 15-17k ama laptop alirsam 20-25k ya cikabilirim babam yardim edecek.

Ustelik monitor kasa falan her şeyi yeniden alacagim o yuzden yukarisina çıkamiyorum yeni anakart alabilir miyim hiç bilmiyorum.

Bölümünüz devamlı bilgisayar kullanmanızı gerektirecekse (Çizim yapacaksanız, makale vs. yazacaksanız) hem oyun oynayabileceğiniz, hem de az önce bahsettiğim türde işlerinizi görebileceğiniz bir laptop almanız daha iyi olur bence. Babanız da yardım edecekmiş hem, o nedenle laptop düşünmeniz daha hayırlı olur kanımca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı