Üniversiteye gidilmeli mi?

395014

Hectopat
Bugün biliyorsunuz ki sonuçlar açıklandı. Arkadaşlarımla puanlarımız birbirine çok yakın çıktı. Bana diyorlar ki aynı üniversiteye gidip 2 senelik okuyalım. Yaşım daha 16. eğer gidersem 18 yaşımda mezun olacağım. Çok kararsız kaldım. Çalışıp para kazanmaya mı başlamalıyım yoksa arkadaşlarımla şehir dışına üniversiteye mi gitmeliyim? Biraz da asosyal biri olduğum için belki üniversitede açılırım diye sıcak bakıyorum. Yalnızlık hoşuma gitmiyor.

Gideceğin bölüme bağlı, saçma sapan bir bölüme gideceğine hiç gitmemen daha iyi olacaktır. Gideceğin bölümün sana bir şeyler katacağına inanıyorsan git ama katacağı bir şey yoksa tamamen vakit kaybı olacaktır.

Lisede mezun olduğum bölümle alakalı hocam. Otomasyon mezunuyum, mekatronik veya otomasyon kontrol bölümünü düşünüyoruz.

Öylesine bölüm okumaktansa hiç okumayın, daha iyi. Bir de şehir dışında okumayı düşünüyormuşsunuz. Boşa masrafa gerek yok. Onun yerine AÖF bölümleri yazabilirsiniz.
Öylesine bölüm değil hocam. Mezun olduğum bölümle ilgili. Ama ileride o işi yapmak istediğimden pek emin değilim.

Bence bu dönemde artık geçerli meslek diye bir şey gerçekten var. Çünkü uzaktan bakınca harika meslek gibi görünen bir çok meslekte iş bulmak çok zor hala geldi. Eğer çalışkan birisi isen kendi bölümünden seviyorsan devam et üstüne koyarak git. Ama ilerisini de düşünmek gerek bir çok meslekte iş bulmak çok zor. Seçimlerini iyi yap.

@395014, üniversite okursanız hangi şehirde okuyacaksınız? Hangi şehirden gideceksiniz bir de?
Bursada yaşıyorum. Edirne, Trakya veya Tekirdağ düşünüyorum.

Hocam liseye geçerken ailemin aklına uyup hiç sevmeyeceğim bir bölümü seçtim. Şimdi de çok büyük ikilemde kaldım.

@395014, anlıyorum. Şunu söyleyebilirim: Amacınız sosyalleşmek vs. ise gidin ancak çok büyük bir beklenti içerisinde olmayın. Muhtemelen işsiz olacaksınız ya da asgari ücretli bir işte çalışacaksınız. Bunu lise diplomanızla da yapabilirsiniz. Üniversiteyi bitirdiğiniz zaman para ve zaman kaybından yakınmam diyorsanız, hayırlı olsun.

Bursada yaşıyorum. Edirne, Trakya veya Tekirdağ düşünüyorum.

Hocam liseye geçerken ailemin aklına uyup hiç sevmeyeceğim bir bölümü seçtim. Şimdi de çok büyük ikilemde kaldım.

Gerçek şu ki eğer kendinde bu mesleği sevmesende ileriye gidebilecek potansiyel görebiliyorsan bu meslekte devam et ve üstünde koyarak git. Ama ileriye gidemeyeceğini düşünüyorsan hiç masrafa girme. Bir yerlerde çırak olarak çalış başka işler deneyimle daha yaşın küçük zamanın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…