Üniversiteye gidilmeli mi?

Kardeşim üniversiteye ayıracağın 2 seneyi kendine ayır zengin olursun. Tabii örneğin normal bir işte çalışacaksan günlük en kötü 3-4 saat disiplinli şekilde kendine ayırabileceğin vaktin olsun. Maaşlı çalışan olunca modern köleden bir farkın olmuyor he maaşın 10 olur 100 olur sistem aynı sistem. Eline mesleğini al garanti bir işin olsun ama onun haricinde kendi işini kurmaya ve ek gelirler oluşturmaya çalış. He asosyallikten kastın insan sevmemenden mi? Çekinmenden mi bilmiyorum. Lakin bende insanlardan hiç haz etmiyorum yakın çevremde dostlarım olsa da tek başımada yeterim kendinle barışık bir insansan asosyal olup, olmamanın bir önemi yok. Anlatmak istediğim kötü bir şey değil, kendini olduğun gibi sevme durumuna kalıyor biraz. Son olarak üniversite diploması her daim işine yarayacaktır, avantaj sağlayacaktır. Kafanda varsa, gitmedim diye bir gün pişman olacaksan, git. En kötü dener, bırakırsın. Eğer gitmesen dahi açıktan, uzaktan veya ikinci üniversite (açık öğretim bu da) kapsamında diplomanı almaya çalış. Zaten meslek lisesi mezunusun işi oradan daha iyi kapmışsındır. Üniversite de illa aynı bölümü okumak zorunda değilsin. ✍🏻

@395014, anlıyorum. Şunu söyleyebilirim: Amacınız sosyalleşmek vs. ise gidin ancak çok büyük bir beklenti içerisinde olmayın. Muhtemelen işsiz olacaksınız ya da asgari ücretli bir işte çalışacaksınız. Bunu lise diplomanızla da yapabilirsiniz. Üniversiteyi bitirdiğiniz zaman para ve zaman kaybından yakınmam diyorsanız, hayırlı olsun.

Amacım sosyalleşmek hocam. Normaldeki planım 1 sene çalışıp para biriktirip ve dil öğrenip yurt dışı yapmaktı. Şu an 2'si arasında kaldım.

Kardeşim üniversiteye ayıracağın 2 seneyi kendine ayır zengin olursun. Tabii örneğin normal bir işte çalışacaksan günlük en kötü 3-4 saat disiplinli şekilde kendine ayırabileceğin vaktin olsun. Maaşlı çalışan olunca modern köleden bir farkın olmuyor he maaşın 10 olur 100 olur sistem aynı sistem. Eline mesleğini al garanti bir işin olsun ama onun haricinde kendi işini kurmaya ve ek gelirler oluşturmaya çalış. He asosyallikten kastın insan sevmemenden mi? Çekinmenden mi bilmiyorum. Lakin bende insanlardan hiç haz etmiyorum yakın çevremde dostlarım olsa da tek başımada yeterim kendinle barışık bir insansan asosyal olup, olmamanın bir önemi yok. Anlatmak istediğim kötü bir şey değil, kendini olduğun gibi sevme durumuna kalıyor biraz. Son olarak üniversite diploması her daim işine yarayacaktır, avantaj sağlayacaktır. Kafanda varsa, gitmedim diye bir gün pişman olacaksan, git. En kötü dener, bırakırsın. Eğer gitmesen dahi açıktan, uzaktan veya ikinci üniversite (açık öğretim bu da) kapsamında diplomanı almaya çalış. Zaten meslek lisesi mezunusun işi oradan daha iyi kapmışsındır. Üniversite de illa aynı bölümü okumak zorunda değilsin. ✍🏻

Hocam arkadaşa yazdığım gibi, ya 1-2 sene çalışıp para biriktirip yurt dışına çıkacağım ya da üniversite okuyacağım.

Hocam size şöyle bir şey sorsam. Ben şimdi 2 senelik Mekatronik bölümü okusam yurtdışında bununla alakalı iş bulabilir miyim? Yani üniversite okumam işime yarar mı?

Son düzenleme:
Amacım sosyalleşmek hocam. Normaldeki planım 1 sene çalışıp para biriktirip ve dil öğrenip yurt dışı yapmaktı. Şu an 2'si arasında kaldım.

Hocam arkadaşa yazdığım gibi, ya 1-2 sene çalışıp para biriktirip yurt dışına çıkacağım ya da üniversite okuyacağım.

Eğer yurt dışına çıkma amacınız ülkemizdeki ekonomik kaygılardansa inanın bana burada biraz azim ve sabırla bunların üstesinden gelebilir ve güzel yerlere bireysel olarak ulaşabilirsiniz bu olay süreç alır ve tamamen disipline bağlıdır. Özellikle döviz bazlı gelirler oluşturmak Türkiye için mükemmel bir kâr oranı sunuyor. He tabii yurt dışına çıkış yapıp ortalama bir hayat yaşamak daha kolay ve tercih edilebilir ek olarak ülkenin farklı sıkıntılarıda mevcut tamamen tercih meselesi. Benim söylemlerim finans üstüne biraz daha. Umarım tercihlerinizin sonuçları her daim güzel sonuçlar getirir. İyi günler dilerim👏🏻

Eğer yurt dışına çıkma amacınız ülkemizdeki ekonomik kaygılardansa inanın bana burada biraz azim ve sabırla bunların üstesinden gelebilir ve güzel yerlere bireysel olarak ulaşabilirsiniz bu olay süreç alır ve tamamen disipline bağlıdır. Özellikle döviz bazlı gelirler oluşturmak Türkiye için mükemmel bir kâr oranı sunuyor. He tabii yurt dışına çıkış yapıp ortalama bir hayat yaşamak daha kolay ve tercih edilebilir ek olarak ülkenin farklı sıkıntıları da mevcut tamamen tercih meselesi. Benim söylemlerim finans üstüne biraz daha. Umarım tercihlerinizin sonuçları her daim güzel sonuçlar getirir. İyi günler dilerim👏🏻

Hocam daha rahat bir hayat yaşamak istediğim için Avrupa civarlarında yaşamak istiyorum. Öyle Ultra Lüks bir beklentim yok. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim. Size de iyi günler.

Hocam size şöyle bir şey sorsam. Ben şimdi 2 senelik mekatronik bölümü okusam yurt dışında bununla alakalı iş bulabilir miyim? Yani üniversite okumam işime yarar mı?

İş bulma konusunda dediğim gibi işe ne kadar hakim olduğunuza bağlı. Zaten günümüzdeki eğitim sisteminde hiçbir şeyi tam anlamıyla öğretmiyorlar. Eğer siz bu alan üstüne deneyim yapıp gelişirseniz. Özellikle saha tecrübesinden bahsediyorum. Her alanda iş bulursunuz. Ama üniversite okudum bitirdim. Diplomamı aldım tamam şimdi bütün kapılar açılır işime girerim kafasında düşünüyorsanız çok zor. Girsenize minimum seviyelerden başlarsınız. Ve yurt dışı düşünürseniz dil öğrenmeniz bayağı bir olanak sağlar.

Bugün biliyorsunuz ki sonuçlar açıklandı. Arkadaşlarımla puanlarımız birbirine çok yakın çıktı. Bana diyorlar ki aynı üniversiteye gidip 2 senelik okuyalım. Yaşım daha 16. eğer gidersem 18 yaşımda mezun olacağım. Çok kararsız kaldım. Çalışıp para kazanmaya mı başlamalıyım yoksa arkadaşlarımla şehir dışına üniversiteye mi gitmeliyim? Biraz da asosyal biri olduğum için belki üniversitede açılırım diye sıcak bakıyorum. Yalnızlık hoşuma gitmiyor.
Hocam okuduğunuz bölümle alakalıysa ve büyükşehirlerdeyse gidin vizyonunuz artar hayata bakış açınız değişiri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı