Üniversiteye gitmek mantıklı mı?

Merhaba, onuncu sınıf oto elektrik bölümü okuyan bir MESEM öğrencisiyim. Bazı sebeplerden dolayı MESEM'e geçmek zorunda kaldım. Konuya gelecek olursak kitaplarla ilgilenmeyi, dil öğrenmeyi, fizik, kimya, matematik ve yazılım ile uğraşmayı seviyorum -uzun süredir onlara verdiğim süreyi azaltmış olsam da-. Üniversite okumayı hep istiyordum ama MESEM'e geçince izleyeceğim yol birazcık değişti. Benim durumumda üniversite okumak mantıklı mı ya da bana vereceğiniz tavsiyeler var mı nelerdir?
Not1: Üniversite hakkında herhangi bir tavsiyeye açığım. "git, gitme, ortamı şöyle böyle, şu üniversiteye git buna gitme" gibi tecrübe edindiğiniz şeyleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Not2: YKS de bir milyon gibi sıralamalar yapacak birisi değilim geçen sene girdiğim TYT denemelerinde doksan ile yüz beş arası net yapıyordum. Uzun süredir herhangi bir denemeye girmiyorum ancak bilgilerimi hep taze tutmaya çalışıyorum.
Not3: Sanayiyi komple bırakmak gibi bir planım yok ama üniversite okumayı cidden istiyorum ancak aşırı mantıksız bi' kararsa seve seve vazgeçerim hiç sorun değil.
90 neti bizim sınıfın en iyisi yapamıyor ve nitelikli bir lise saygılar.

Daha sınava 2.5 yıl varken 90-105 net yapıyorsan üniversite dışı bir şey düşünmemen gerek zaten.

90 neti bizim sınıfın en iyisi yapamıyor ve nitelikli bir lise saygılar.
Daha sınava 2.5 yıl varken 90-105 net yapıyorsan üniversite dışı bir şey düşünmemen gerek zaten.
MESEM'e geçme ihtimalim olduğu için dokuz ve onda hayvan gibi çalıştım. O yüzden yapabiliyorum ama dediğim gibi kararsızım.
Hocam fen liselerinde bile çoğu kişi 90 netten fazla TYT yapamıyor siz bence MESEM'i falan bırakıp tıp okusanız daha iyi olur.
Tıp Türkiye'den dolayı ilgimi çekmiyor ama düşünmediğim şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı