Üniversiteye gitmeli miyim?

Arkadaşlar bir sene mezuna kalıp eşit ağırlıktan 250 bin yapmışım. Kötü bir sıralama farkındayım ama üniversiteye gitsem kendimi geliştireceğime inanıyorum. Bölüm açısından ne yazsam karar veremedim maliye falan düşünüyorum. Bir yandan gitmek zorundayım babamla konuşmuyorum. Geçen ay bayağı büyük bir tartışma yaşadık, kendisi para hastası maddi durumu yerinde hatta yarın 3 milyona araba alacakmış, benim ona sadece aylık yemek olarak bu sene masrafım aldığı şeylerden yemişimdir. En büyük masrafım bu çok yemek bile yemeyen birisiyim para aldığım istediğim yoktur, ama geçen ay ağıza alınmayacak laflar etti zaten aramız iyi değildi, sinir krizi geçirdim evde bu yüzden evde kalmamam gerekiyor. Kendi de istemiyor zaten ama ne yapacağım bilmiyorum. İstanbul'da arkadaşlarım var onlar gel biz sana yardımcı oluruz diyorlar, bir yandan üniversite mezunlarına bakıyorum herkes işsiz benimle benzer durumu yaşamış büyüklerim varsa akış danışmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seveceğin bir bölüm yoksa üniversitede yıpranırsın o kadar. Gideyim okuyayımla olmuyor demek istiyorum. Bence bir işe girip çalış. O ara zorluğundan karar verirsin. Benim arkadaşım okumak gereksiz diyip bir sene işe girdi çalıştı ve üniversiteye gitmek daha mantıklıymış dedi. Ben kendim Uçak mühendisliği istiyorum mesela severek okuyacağımdan eminim. O yüzden gitmek istiyorum ama görünüşe göre sen kararsızsın.

Seveceğin bir bölüm yoksa üniversitede yıpranırsın o kadar. Gideyim okuyayımla olmuyor demek istiyorum. Bence bir işe girip çalış. O ara zorluğundan karar verirsin. Benim arkadaşım okumak gereksiz deyip bir sene işe girdi çalıştı ve üniversiteye gitmek daha mantıklıymış dedi. Ben kendim uçak mühendisliği istiyorum mesela severek okuyacağımdan eminim. O yüzden gitmek istiyorum ama görünüşe göre sen kararsızsın.

Hocam çalışma imkanımda yok şuanlım şehir değiştirmem gerekiyor anlattığım gibi ailemle sorunlarım var.

250k sıralama ile üstüne EA bölümünde ise üniversite okuyarak pek bir şey olmaz, ille de gitmek zorundaysan salla bir bölüm sınava seneye yeniden gir düzgün bir sıralama yap fakat unutma üniversiteye gidip YKS'ye yeniden kırarsan OBP en 2'ye bölünüyor.

Hocam çalışma imkanımda yok şuanlım şehir değiştirmem gerekiyor anlattığım gibi ailemle sorunlarım var.

O zaman hobilerine göre karar ver derim. Mesela elektronik devreler veya tamir gibi işlerle ilgileniyorsan o bölümden gidebilirsin. Üniversiteye gidilmez çünkü kasiyer oluyorlar gibi algı var kısmen doğru ama her zaman değil. Gerçekten düzgün bir bölüm seçer de okursan illaki bir yerde gider çalışırsın en kötü yurt dışında. Önemli olan sevdiğin bir bölümde okumak. Belki ChatGPT'ye hobilerini yazarak hangi bölümün okumada mantıklı olduğuna bakabilirsin. Sana güzel terichler sunar.

Ayrıca CarpeDiemss hocamın dediği gibi o sıralamada eşit ağırlıkla çok iyi bölümler çıkmayabilir.

250k sıralama ile üstüne EA bölümünde ise üniversite okuyarak pek bir şey olmaz, ille de gitmek zorundaysan salla bir bölüm sınava seneye yeniden gir düzgün bir sıralama yap fakat unutma üniversiteye gidip YKS'ye yeniden kırarsan OBP en 2'ye bölünüyor.
Hocam maliye bölümü var, ekonomi finans bölümleri var, kendimi geliştirecek olsam üniversitede gene bir şansım yok mu?
Doğru diyorsunuz kötü bir sıralama fakat hukuk okuyanda iş bulamıyor öğretmenliği saymıyorum bile.

Hocam maliye bölümü var, ekonomi finans bölümleri var, kendimi geliştirecek olsam üniversitede gene bir şansım yok mu?
Doğru diyorsunuz kötü bir sıralama fakat hukuk okuyanda iş bulamıyor öğretmenliği saymıyorum bile.

Şansın yok demiyorum. Oradan gidebilirsin. Ben kendimce ülkemizde mühendislik bölümlerinin daha çok değer gördüğünü düşünüyorum. Diyorsan okurum, yaparım dene ama okul gibi bir zorluk yok yani. Daha zor genelde. Bir sene daha çalışmana fırsat vermiyor değil mi ailen.

Şansın yok demiyorum. Oradan gidebilirsin. Ben kendimce ülkemizde mühendislik bölümlerinin daha çok değer gördüğünü düşünüyorum. Diyorsan okurum, yaparım dene ama okul gibi bir zorluk yok yani. Daha zor genelde. Bir sene daha çalışmana fırsat vermiyor değil mi ailen.

Vermiyor benim kafamda üniversiteye gidip en azından yurta yerleşip hayatı görüp yeni bilgiler edinip o bilgileri o bilgileri kullanmak var yabancı diller öğrenmek çünkü hayat çok zor biliyorum ve bir şeyler başarmaktan başka şansım yok dünyada büyük paralar çok küçük bir kitlenin elinde dönüyor, sadece önemli olan bilgiyi edinmek, üniversiteye gidip hem bölümümü ilerletip hem de hayatı öğrenmeyi planlıyorum.

Vermiyor benim kafamda üniversiteye gidip en azından yurta yerleşip hayatı görüp yeni bilgiler edinip o bilgileri o bilgileri kullanmak var yabancı diller öğrenmek çünkü hayat çok zor biliyorum ve bir şeyler başarmaktan başka şansım yok dünyada büyük paralar çok küçük bir kitlenin elinde dönüyor, sadece önemli olan bilgiyi edinmek, üniversiteye gidip hem bölümümü ilerletip hem de hayatı öğrenmeyi planlıyorum.

Aman hocam dikkat edin hayallerinizin peşinden gidiceksiniz diye geleceğiniz mahvolmasın...

Eğer diyorsan ki ben garanti iş istiyorum, memur olayım yeter o zaman KPSS'ye hazırlanırsın, olur. Ama hem işin garanti olsun hem de iyi para kazanayım diyorsan, o zaman iyi bir okul okuyup kendini geliştirmek zorundasın. Bu ikisi bir arada kolay gelmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı