Üniversiteye hazırlık mı, yazılıma hazırlık mı?

Kromish

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
1.420
Çözümler
5
Merhaba, şu an lise 3 öğrenciyim. Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum. Üniversiteye geçmeden yazılım dilinde iyileşirsem benim için çok iyi olur. Tabii biliyorsunuz ki seneye de 12 olup sınava gireceğim. Sizce 11. sınıfımda sınava mı hazırlanmalıyım, yoksa üniversite sınavına mı?
 
Derslerini iyi çalışman yeterli. Çok istiyorsan ucundan yazılıma göz gezdirebilirsin. Tamamen yazılıma odaklandıktan sonra Bayburt Üniversitesi kazanırsan pek iyi olmaz.
 
Eğer ciddi bir şekilde yapabileceksen yazılıma hazırlık. Bu "ciddi" kelimesinden kastım birkaç video izleyip ardından o videodakileri uygulayıp 1-2 saatle günü kapatmak değil. Bu kritik bir karar ve her iki kararı uygularken de ciddiyet, disiplin, irade ve süreklilik çok önemli.

Yazılım Mühendisliği hedefinizin asla değişmeyecek sabit bir şey olduğunu düşünüyorsanız, öğrenmeye başlayın.

"Yazılım Mühendisi olmak istiyorum ancak, X Mühendisliği veya Y bölümü de ilgimi çekiyor" diyorsanız, üniversite sınavına çalışmanızı tavsiye edeceğim. Hedefleriniz, hayalleriniz, istekleriniz değişebilir. Bir anda Makine Mühendisi buraya herhangi başka bir bölüm yazılabilir, bir örnek verdim sadece olmak istediniz, üniversite sınavına çalışmadıysanız bu hayalinize erişemeyeceksiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı