Üniversiteye irregular başlamak

• Konuyu başlatan Faapie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 144

Faapie

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 1. dönem hazırlığı bitirdim ve 2. dönem direkt bölüme başlıyorum, yani irregüler başlıyorum. Sizce yarım dönem dondurmak mı daha mantıklı yoksa irregüler başlamak mı? Irregular olmanın zararı veya yararı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders yükünü azaltmış olursun. Farklı çevre ve arkadaşlıklar edinebilirsin. Ders seçiminde özgürlük verir. Kafada zaten 5 sene olarak kurgularsan esneklik kazandırır, artan zamanda sertifika dersleri/programlarına katılırsın. Yani avantajlı.

2. dönem dersleriyle başlıyorsun. Giriş derslerini vb. kaçırırsın en fazla, ders anlamında eksiği yok. Ki bence artısı da var. Kendini 1 sene tam hazırlık okumuş varsayıp 4.5 senede yaya yaya da bitirebilirsin (normal şartlarda bir kaybın olmazdı), kasıp 3.5 senede de bitirebilirsin.

Hocam ben normalde bu konudaki cahilliğimden irregular olunca bölüm 3.5 yılda bitiyor diye biliyordum fakat öyle değilmiş. Normalde 1 bölüm 4 yıl ama irregular olunca nasıl 4.5 olabiliyor onu anlamadım tam.

Hocam ben normalde bu konudaki cahilliğimden irregular olunca bölüm 3.5 yılda bitiyor diye biliyordum fakat öyle değilmiş. Normalde 1 bölüm 4 yıl ama irregular olunca nasıl 4.5 olabiliyor onu anlamadım tam.
Hocam şöyle oluyor. Bahar döneminden başlamak istiyorsanız direkt birinci sınıfın bahar derslerini alıyorsunuz, şimdilik üstten ders alamazsınız. Gelecek güz döneminde de sınıf arkadaşlarınız 2. sınıf derslerini alırken siz 1. sınıfın güz derslerini alıyorsunuz. Bahar döneminde ise 2. sınıfın bahar derslerini. Sonuç olarak dönemdaşlarınız mezun olurken siz sadece bir güz dönemi daha okuyup 4. sınıf güz dönemi derslerini alıyorsunuz. Bu dediğim normal işleyiş. Kendimi sıkarım diyorsanız ortalamanızı yüksek tutup güz dönemleri üstten ders alarak bu durumu sıfırlayabilir, arkadaşlarınızla aynı anda mezun olabilirsiniz. Fakat bölümüne göre değişmekle birlikte ikinci seçenek çok zorlayıcı ve kafa karıştırıcı olabilir, ekstra olarak güz dönemi alttan ders bırakmamanız lazım ki üstten seçebilesiniz. Gerisi size kalmış. İkinci seçenek ile en erken 4 yılda bitirebilirsiniz.

Kendimden örnek verecek olursam, hazırlıktayken derslerden sıkılıp bahar dönemine girdiğimizde YDS puanı ile muaf olmuştum. Irregular olmak istemediğim için gelecek döneme kadar işe girip çalışmıştım.

Son düzenleme:
Hocam şöyle oluyor. Bahar döneminden başlamak istiyorsanız direkt birinci sınıfın bahar derslerini alıyorsunuz, şimdilik üstten ders alamazsınız. Gelecek güz döneminde de sınıf arkadaşlarınız 2. sınıf derslerini alırken siz 1. sınıfın güz derslerini alıyorsunuz. Bahar döneminde ise 2. sınıfın bahar derslerini. Sonuç olarak dönemdaşlarınız mezun olurken siz sadece bir güz dönemi daha okuyup 4. sınıf güz dönemi derslerini alıyorsunuz. Bu dediğim normal işleyiş. Kendimi sıkarım diyorsanız ortalamanızı yüksek tutup güz dönemleri üstten ders alarak bu durumu sıfırlayabilir, arkadaşlarınızla aynı anda mezun olabilirsiniz. Fakat bölümüne göre değişmekle birlikte ikinci seçenek çok zorlayıcı ve kafa karıştırıcı olabilir, ekstra olarak güz dönemi alttan ders bırakmamanız lazım ki üstten seçebilesiniz. Gerisi size kalmış. İkinci seçenek ile en erken 4 yılda bitirebilirsiniz.

Kendimden örnek verecek olursam, hazırlıktayken derslerden sıkılıp bahar dönemine girdiğimizde YDS puanı ile muaf olmuştum. Irregular olmak istemediğim için gelecek döneme kadar işe girip çalışmıştım.

Hocam teşekkürler anladım. Yani normalde 8. dönem bitmesi gerekirken irregular olunca 9. dönemi yani ekstra güz dönemi de okuyoruz. Ben en iyisi 1 dönem dondurayım. Bir de konuyla alakasız biliyorum ama dondurmak için "irregular olmamak istiyorum" mazereti geçerli olur mu sizce. Sadece çok ciddi bahaneleri kabul ediyorlar diye duydum bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı