Üniversiteye kayıt olup derslere girmesem kaydım silinir mi?

ahhtera

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 21 yaşındayım bu zamana kadar okuma şansım olmadı. Seneye tecilim bitecek diye son gün kayıt olup TYT sınavına girdim. Askerlik geliyor diye 2 yıllık bir bölüm yazacağım ama üniversiteye gitmeyip evde ders çalışacağım. Derslere gitmezsem kaydım silinir mi? Ya da 4 yıllık üniversite kazanınca sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
OBP düşer ama 6 ay paspas yapmak yerine 6 ayı derslerine çalışarak güzel geçirirsen kırık OBP bile olsa güzel sıralama yapman mümkün. En kötü mezuna bırakıp bir daha girersin hem obp de normal seviyeye dönmüş oluyor.

Kaydının silinmesi için ilgili fakültenin akademik birimine başvurman lazım. Derse gitmediğin için kaydın silinmez, bir de azami öğretim süresini aşmaman lazımdı diye hatırlıyorum. Bir de üst üste kayıt yaptırmayanlarınki de siliniyordu da 2 dönem kayıt yaptırmadığın için silinmez de sen kaydını da yaptıracaksın. Bu sene sorun çıkarmaz kısacası.

OBP düşer ama 6 ay paspas yapmak yerine 6 ayı derslerine çalışarak güzel geçirirsen kırık OBP bile olsa güzel sıralama yapman mümkün. En kötü mezuna bırakıp bir daha girersin hem OBP de normal seviyeye dönmüş oluyor.

OBP düşüklüğünü göze aldık. Bende istemiyordum onu ama 5 ay sonra tecil bitiyor. Yoklama kaçağı olursam askerliğe gitmeden üniversiteye başlayamıyorum o yüzden.

Merhaba arkadaşlar, 21 yaşındayım bu zamana kadar okuma şansım olmadı. Seneye tecilim bitecek diye son gün kayıt olup TYT sınavına girdim. Askerlik geliyor diye 2 yıllık bir bölüm yazacağım ama üniversiteye gitmeyip evde ders çalışacağım. Derslere gitmezsem kaydım silinir mi? Ya da 4 yıllık üniversite kazanınca sıkıntı çıkar mı?

Merhaba, aradan 2 yıl geçmiş aynı durumdayım .ne oldu acaba, silindi mi kaydınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı