Üniversiteye nasıl hazırlanılmalı?

Daha fazla  
Meslek
Sivil Polis
Merhaba, bu sene 12. sınıfım. Endüstri Meslek Lisesi'nde olduğum için staj görüyorum ve biyoloji, coğrafya, fizik, kimya derslerini görmüyoruz. Çalışmaya hevesim var ama kendimi daha en başından çok sıkarak çalışmak istemiyorum, çünkü sonradan kendimi bu sıkma olayı beni soğutabilir. Son 4-5 ay kala kendimi salmak istemiyorum. Bu yüzden şimdiden ufak ufak başladım ama sadece test çözüyorum. Yani ne yapmam gerek? Doping Hafıza’yı falan gördüm ama sanki YouTube’daki videolardan farkı yok gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oturup önce planını yap, kaynak araştırması yap ve kafayı vurup soru çöz. Kendini "şimdiden bu kadar sıkarsam sıkılırım" kafasına sokarsan zaten sıkılırsın. İradeni sağlamlaştır ve az mola çok ders prensibiyle çalış.

Hocam ben 11. sınıfa geçtim de sıfır TYT altyapım var aynı ben TYT matematiği bitirip sonra diğer derslere geçmeyi planlıyorum sizce öyle mi daha iyi yoksa aynı anda birkaç ders mi daha iyi.

Merhaba, bu sene 12. sınıfım. Endüstri meslek lisesi'nde olduğum için staj görüyorum ve biyoloji, coğrafya, fizik, kimya derslerini görmüyoruz. Çalışmaya hevesim var ama kendimi daha en başından çok sıkarak çalışmak istemiyorum, çünkü sonradan kendimi bu sıkma olayı beni soğutabilir. Son 4-5 ay kala kendimi salmak istemiyorum. Bu yüzden şimdiden ufak ufak başladım ama sadece test çözüyorum. Yani ne yapmam gerek? Doping Hafıza'yı falan gördüm ama sanki YouTube'daki videolardan farkı yok gibi.

Eğer başta kendini çok sıkarsan, kasarsan sonlarda bıkarsın, sıkılırsın hafif bir ders programı ile başla zaman geçtikçe arttır ve sıkılaştır.

Hocam ben 11. sınıfa geçtim de sıfır TYT altyapım var aynı ben TYT matematiği bitirip sonra diğer derslere geçmeyi planlıyorum sizce öyle mi daha iyi yoksa aynı anda birkaç ders mi daha iyi.
İlk matematiği bitirip daha sonra diğer derslere geçersen ileride unutulabilir ve kafa karışıklığı olabilir, kendine program hazırla ona göre ilerle sonuçta acelesi yok 11.sınıf TYT'ye başlamak için tam zamanı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı