Çözüldü Üniversiteye yazılıp devam etmeyince askerlik tecil süresi kesilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Ekremm

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Atatürk AÖF'te sosyoloji okuyorum; geçen sene kayıt oldum ama hiçbir sınava gitmedim. Askerliğim 2029'a kadar tecilli fakat okuluma devam etmediğim için tecilimin kesilmesi gibi bir durum söz konusu mudur?

Çözüm
Linki inceler misin aradığın bilgi vardır sanırım. Onun dışında okul ile ilişiğin kesilmeden tecilinin kesileceğini sanmıyorum. Yaşınızı bilmiyorum fakat yeni askeralma kanununa göre lisans ertelenmesini 28 yaşını tamamlayana kadar yapabiliyorsunuz. 28 yaşını tamamladıktan sonra askerliğinizi yapmak zorundasınız eğer yüksek lisans yapmıyorsanız. Yaş sınırını dikkate alın.
Linki inceler misin aradığın bilgi vardır sanırım. Onun dışında okul ile ilişiğin kesilmeden tecilinin kesileceğini sanmıyorum. Yaşınızı bilmiyorum fakat yeni askeralma kanununa göre lisans ertelenmesini 28 yaşını tamamlayana kadar yapabiliyorsunuz. 28 yaşını tamamladıktan sonra askerliğinizi yapmak zorundasınız eğer yüksek lisans yapmıyorsanız. Yaş sınırını dikkate alın.

Son düzenleme:
Çözüm
21 yaşındayım teşekkür ederim. Çözüm olarak raporladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı