Sınavsız 2. üniversiteye kayıt olunca askerlik tecil olur mu?

haskerdef

Hectopat
Ben geçen yıl ön lisans programından mezun oldum ve askerliğim 2 yıl otomatikman ertelendi. 2025 Ağustos ayında tecilim bitiyor ben bunu uzatmak istiyorum. Şu an sınavsız 2. üniversite kayıtları açık ikinci üniversite olarak 4 yıllık bir bölümü tercih etsem askerliğim tecil olur mu?

Ben geçen yıl ön lisans programından mezun oldum ve askerliğim 2 yıl otomatikman ertelendi. 2025 Ağustos ayında tecilim bitiyor ben bunu uzatmak istiyorum. Şu an sınavsız 2. üniversite kayıtları açık ikinci üniversite olarak 4 yıllık bir bölümü tercih etsem askerliğim tecil olur mu?
Önlisans mezunuysan 4 yıllık bölüm saçemezsin zaten. Bir de benden sana abi tavsiyesi ne kadar erken askere gidip gelirsen o kadar iyi ileride zorlanırsın.

Hayır olmuyor. AÖF askerliği ertelemiyor. 4 yıllığa gitmen lazım. Ondan sonra daha çok ertelemek için de yüksek lisans, doktora vs vs.

Hayır olmuyor. AÖF askerliği ertelemiyor. 4 yıllığa gitmen lazım. Ondan sonra daha çok ertelemek için de yüksek lisans, doktora vs vs.

Peki hocam bende liseden mezun oldum sınavsız 2. üniversite kapsamında okuyorum fakat e-Devlet'te yoklama dönemi 11 ay 16 gün diyor neden tecil olmamadı yardımcı olur musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı