Üniversiteyi bırakamıyorum

canarx

Decapat
Arkadaşlar ben dandik bir üniversite de uluslararası ilişkiler bölümünü okuyorum ve çevremden sürekli bölümün boş ve işsiz kalacağımı duyuyorum ayrıyeten aileme bırakmak istediğimi söylediğimde bırakamazsın oku bırakırsan eve gelme diyorlar ama ben maddi sıkıntılardan ve bu baskıdan bıktım. Sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben dandik bir üniversite de uluslararası ilişkiler bölümünü okuyorum ve çevremden sürekli bölümün boş ve işsiz kalacağımı duyuyorum ayrıyeten aileme bırakmak istediğimi söylediğimde bırakamazsın oku bırakırsan eve gelme diyorlar ama ben maddi sıkıntılardan ve bu baskıdan bıktım. Sizce ne yapmalıyım?

Keyfine göre değiştir bırakma fakat bıraktım de evden atsınlar 1-2 hafta ortalıklarda gözükme telefonlarını kapat o zaman karışmazlar bir daha. Eve almak için polise haber bile verirler emin ol.

Maddi sıkıntılar tabii ki bir kenara fakat baskıları olabildiğince kafandan atmaya çalış. Olay tamamen kendini geliştirebilmek. Bunun tek yolu da okul mu? Tabii ki hayır. Ayrıca baskı yapanların hepsi Boğaziçi mezunu falan mı ben anlamadım?

Keyfine göre değiştir bırakma fakat bıraktım de evden atsınlar 1-2 hafta ortalıklarda gözükme telefonlarını kapat o zaman karışmazlar bir daha. Eve almak için polise haber bile verirler emin ol.

Reis kendi şehrimde üniversite o yüzden sıkıntı.

Bir alternatif sunman gerekir. Yani okulu bırakınca şu işe başlayacağım ya da tekrar üniversiteye hazırlanacağım gibi.

Sunuyorum ama kendileri anlamıyor maalesef ben MSÜ'den deniz harp istiyorum belirtiyorum üniyi bitir öyle gidersin diyorlar ama maddi açıdan sıfır yardım ve üstüne psikolojik baskı yapıyorlar.

MSÜ'den deniz harp istiyorum belirtiyorum üniyi bitir öyle gidersin diyorlar.

O zaman zaten yaşınız geçmiş oluyor giremezsiniz. Uluslararası ilişkiler kötü bölüm değil, özel sektörde de kamuda da iş bulabilirsiniz fakat çalışmanız çabalamanız ve staj yapmanız gerek. Mühendis bile olsanız işsiz kalabiliyorsunuz bu devirde.

Maddi sıkıntılar tabii ki bir kenara fakat baskıları olabildiğince kafandan atmaya çalış. Olay tamamen kendini geliştirebilmek. Bunun tek yolu da okul mu? Tabii ki hayır. Ayrıca baskı yapanların hepsi Boğaziçi mezunu falan mı ben anlamadım?

Orası öyle lakin Türkiye'de ben dayısı olmadan bilinmeyen bir üniversiteden başaramazsın laflarını çok duyuyorum.

Gelmişsin en az 18 yaşına görece kolay bir bölüm okuyorsun para mı lazım git part time iş bul çalış. Anket yap, broşür dağıt milyon tane para kazanma yöntemi var. Ailen seni 12 yıl okutmuş bir üniversite kazan diye şimdi de kazandığın yeri yadırgıyorsun. MSÜ deniz harp istiyorsan git kazan sonra de ki ben bunu kazandım. Daha kazanmadığın şey için okuldan niye ayrılıyorsun ? Hadi diyebilirsin ki hem okul hem hazırlık zor onu da maalesef ki o bölümü yazmadan önce düşünecektin. Herkes hatalarının cezasını çeker bu hayatta.

Kendi şehrinde olsun hocam 3-5 gün bir pansiyonda veya arkadaşında kal olay çözülür polise kadar gider.

Gelmişsin en az 18 yaşına görece kolay bir bölüm okuyorsun para mı lazım git part time iş bul çalış. Anket yap, broşür dağıt milyon tane para kazanma yöntemi var. Ailen seni 12 yıl okutmuş bir üniversite kazan diye şimdi de kazandığın yeri yadırgıyorsun. MSÜ deniz harp istiyorsan git kazan sonra de ki ben bunu kazandım. Daha kazanmadığın şey için okuldan niye ayrılıyorsun? Hadi diyebilirsin ki hem okul hem hazırlık zor onu da maalesef ki o bölümü yazmadan önce düşünecektin. Herkes hatalarının cezasını çeker bu hayatta.

Haklılık payı var.

O zaman zaten yaşınız geçmiş oluyor giremezsiniz. Uluslararası ilişkiler kötü bölüm değil, özel sektörde de kamuda da iş bulabilirsiniz fakat çalışmanız çabalamanız ve staj yapmanız gerek. Mühendis bile olsanız işsiz kalabiliyorsunuz bu devirde.

Aynen öyle ben zaten şu an istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı