Üniversiteyi bırakıp YKS'ye hazırlanmak

Daha fazla  
Merhaba.

Yazdıklarım size bir şey ispatlama, ikna etme ya da herhangi bir yöntemin doğruluğunu veya yanlışlığını ispatlama ereği içermemektedir. Yazdığım her şey subjektiftir ve hiçbir iddia da bulunmuyorum. Rica ediyorum bunları göz önünde bulundurarak okuyunuz.

Halihazırda okuduğum bölümü bıraktım ve tekrardan YKS'ye girmeye karar verdim. Hayatımın neredeyse son 5 yılını nasıl günde 12 saat ve daha fazla süre çalışabileceğimi düşünerek geçirdim ve bir kere bile bunu başaramadım. Hayatımda bir gün bile 12 saat çalışamadım bunu deli gibi arzuladığım halde. Ya da en azından öyle sandığım halde. Gerçekten arzulasaydım bir şekilde yapardım. 1 defa 6 saat ders çalıştım( 1 günde en çok çalıştığım süre bu) yarım yamalak rezalet bir çalışmaydı ama en azından masanın başında bir şeye 6 saat odaklanmaya çalıştığım için bunu 6 saatlik bir çalışma olarak ele alıyorum. Belki de adamakıllı 1 saatlik çalışma bile daha verimli olabilirdi.

Disiplinize olmak istiyorum, bu sınavla ilgili değil. Hiçbir zaman olmadı.

Bu farklı türden bir arzu.

Bu tamamen benimle ilgili.

Bir program yaptım ve aşamalı olarak çalıştığım süreyi 2 haftanın sonunda 12 saate çıkartmaya çalışacağım. Dün 3 saat çalıştım bugün de 4 saat çalışacağım.

Aniden günde 12 saat çalışabilecek seviyeye gelemedim, yüksek bir hedef olduğu için ilk saatlerin sonunda mental olarak tükendim.

Artık bir şeyleri değiştirmem gerektiğini hissediyorum.

5 yıldan uzun süredir yaptığım bu tembelliğe ve üşengeçliğe artık bir son vermeli ve disiplinli bir adam olmalıyım.

Gelişmeleri yazarım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ben de KPSS çalışırken uzun süreler oturamıyordum, odağım çok çabuk kayıyordu. Hocadan hocaya çok değişiyor ama en son Ramazan Yetgin'in 10 saatlik genel tekrar videoları sayesinde oturma alışkanlığım oluştu. Kendi tecrübelerime göre sana tavsiye verecek olursam sevdiğin bi' hocanın en uzun videosunu gün içinde bitirme görevi koy kendine. Bu 10 saat olur 5 saat olur farketmez yeter ki o saatler boyunca otur ve dinle sadece not bile alma. Hoca sana mola yapacağın vakitleri söylüyor, öyle yoksa bile saat başı kendine göre molalar yap ama hiçbir şekilde mola dışı telefonuna bakma, videodan ayrılma. Ailene de haber et kapını kapat bugün ben yokum de. Ders bittikten sonra rahatlama hissi çok hoşuma gitmişti en azından vicdanım rahattı ve ben emek veriyorum diyebiliyordum.

Bahsettiğim video

Peki neden okuduğunuz bölümü bırakıp tekrar başka bir bölüm istiyorsunuz?

Öncelikle ben de sizin gibi mcgregor sevdalısıyım :)
Neden bıraktığıma gelirsek sınava neredeyse hiç çalışmamıştım ve istemediğim bir bölümü okuyordum.

Ben de KPSS çalışırken uzun süreler oturamıyordum, odağım çok çabuk kayıyordu. Hocadan hocaya çok değişiyor ama en son Ramazan Yetgin'in 10 saatlik genel tekrar videoları sayesinde oturma alışkanlığım oluştu. Kendi tecrübelerime göre sana tavsiye verecek olursam sevdiğin bi' hocanın en uzun videosunu gün içinde bitirme görevi koy kendine. Bu 10 saat olur 5 saat olur farketmez yeter ki o saatler boyunca otur ve dinle sadece not bile alma. Hoca sana mola yapacağın vakitleri söylüyor, öyle yoksa bile saat başı kendine göre molalar yap ama hiçbir şekilde mola dışı telefonuna bakma, videodan ayrılma. Ailene de haber et kapını kapat bugün ben yokum de. Ders bittikten sonra rahatlama hissi çok hoşuma gitmişti en azından vicdanım rahattı ve ben emek veriyorum diyebiliyordum.

Bahsettiğim video
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Çok güzel yerlere vurgu yapmışsınız. Sağ olun.

EK=4 saat çalıştım. 2 haftanın sonunda 12 saat çalışabilir bir seviyeye gelebilmek için disiplinli kalmaya çalışıyorum.

Önce ders çalışma alışkanlığı yap. Sonra bunu disiplinli bir şekilde uygula örneğin 1.5 saat çalışma yapacaksan onu hiç bölmeden ( insani ihtiyaçlar hariç) bitir. Senin ders çalışmanı bölen durumları tespit et, bunların çözümlerini bir kağıda yaz. Odak süreni arttırmak için meditasyon veya çeşitli odak çalışmaları yapabilirsin. Hızlı içerik tüketiminden ve en önemlisi stresten uzaklaş. Bunların hepsini yaptıktan sonra hafta hafta arttırabilirsin. Örnek olarak bu hafta günde 4 saat çalıştıysan bir sonraki hafta 5 saat gibi olabilir. Çalışma süreni de başkalarına bakarak yapma, bitirmek istediğin işin uzunluğuna göre bu değişir. Önemli olanın istikrar olduğunu unutma.

Öncelikle ben de sizin gibi mcgregor sevdalısıyım :)
Neden bıraktığıma gelirsek sınava neredeyse hiç çalışmamıştım ve istemediğim bir bölümü okuyordum.
çalışıyorum.
Conor McGregor bir markadır, bir idoldür, bir sporun yüzüdür.
Konuya gelecek olursak da hocam, öncelikli hangi bölümü istiyorsunuz? Günde 12 saat çalışmaktan bahsetmişsiniz belki 12 saaate gerek olmayacak bir bölümdür.
Profilinizde ki David Goggins de anladığım kadarıyla disiplin tutumunuzdan kaynaklı.

Önce ders çalışma alışkanlığı yap. Sonra bunu disiplinli bir şekilde uygula örneğin 1.5 saat çalışma yapacaksan onu hiç bölmeden ( insani ihtiyaçlar hariç) bitir. Senin ders çalışmanı bölen durumları tespit et, bunların çözümlerini bir kağıda yaz. Odak süreni arttırmak için meditasyon veya çeşitli odak çalışmaları yapabilirsin. Hızlı içerik tüketiminden ve en önemlisi stresten uzaklaş. Bunların hepsini yaptıktan sonra hafta hafta arttırabilirsin. Örnek olarak bu hafta günde 4 saat çalıştıysan bir sonraki hafta 5 saat gibi olabilir. Çalışma süreni de başkalarına bakarak yapma, bitirmek istediğin işin uzunluğuna göre bu değişir. Önemli olanın istikrar olduğunu unutma.
Consistency is the key. Yazdıklarınız çok değerli.

Hocam herhangi bir eleştiri gelmemesi için söyleyemiyorum ama oldukça düşük puanlı bir bölümdü. Gerçekten hiç çalışmamıştım.

Conor McGregor bir markadır, bir idoldür, bir sporun yüzüdür.
Konuya gelecek olursak da hocam, öncelikli hangi bölümü istiyorsunuz? Günde 12 saat çalışmaktan bahsetmişsiniz belki 12 saaate gerek olmayacak bir bölümdür.
Profilinizde ki David Goggins de anladığım kadarıyla disiplin tutumunuzdan kaynaklı.
Mümkün olan en disiplinli şekilde çalışmak istiyorum. Kafamda belli başlı yerler var ama ana amacım en efektif çalışmayı yapabilmek ve alabileceğim en iyi sınav sonucunu alabilmek.

Mümkün olan en disiplinli şekilde çalışmak istiyorum. Kafamda belli başlı yerler var ama ana amacım en efektif çalışmayı yapabilmek ve alabileceğim en iyi sınav sonucunu alabilmek.
En iyi sınav sonucu çok çalışmayla alınmaz hocam. Kendinizi sabah kalkmaya alıştırın ve 5-6 gibi kalkın 8 saat çalışın. Çalışmanız bittiğinde sporunuzu yapın kendinize vakit ayırın akşama doğru birkaç saat daha ekleyerek çalışmanızın tuzunu biberini atın. Detaylı bir çalışma programını başka bir konuda bir arkadaşa atmıştım isterseniz o konuyu size de atabilirim ve en azından çalışma programı hakkında bir taslak oluşturursunuz kafanızda. Kendinize en uygun hale getirir ve en iyi sonucu alırsınız.

En iyi sınav sonucu çok çalışmayla alınmaz hocam. Kendinizi sabah kalkmaya alıştırın ve 5-6 gibi kalkın 8 saat çalışın. Çalışmanız bittiğinde sporunuzu yapın kendinize vakit ayırın akşama doğru birkaç saat daha ekleyerek çalışmanızın tuzunu biberini atın. Detaylı bir çalışma programını başka bir konuda bir arkadaşa atmıştım isterseniz o konuyu size de atabilirim ve en azından çalışma programı hakkında bir taslak oluşturursunuz kafanızda. Kendinize en uygun hale getirir ve en iyi sonucu alırsınız.
Hocam çok haklısınız süreçte spor yapmayı da düşünüyorum ama daha tam karar veremedim. Çok çalışmadan ziyade verimlilik ve süreklilikte çok önemli. Bunları da maksimize etmeye çalışıyorum, mesajınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı