Daha önce bir yemek restoranında çalıştım 1 ay kadar ama 7 saat çalışmama rağmen çok yoruyordu. Gerçi yaptığımız iş sabit değildi çoğu şeyi yapıyorduk, yani demek istediğim tezgah olsun mutfak olsun temizlik olsun çoğu vardı.
Bakın üniversite bırakında kasiyer olun, garson olun demiyorum bunlar geçici işler. Üniversite okurken harçlık çıkartma işleri. Zanaat diyorum ustalık diyorum.
Kaynakçıları bir araştırın iyi yetişmiş bir kaynakçıyı fabrika o anda işi olmasa bile işe alır.
Oto elektrikçi, iyi elektrikçi... Her zaman işini bulur.
Berberlerin yanında çırak göremiyorum. En kırsal şehirde 200TL ye saç kesiyor 10dk sürmüyor. 50-60 dan fazla müşterisi olan berber arkadaşlarım var.
Takı ustalıkları var.
Elektrik formenlikleri var.
Mekanik ustaları var.
İyi bir motor ustasını yakalayamıyorsun, yakalasanız ciğerinizi alıyor.
Türkiye'de mesele prestij o bu değil. Cebiniz koynunuz para dolsun, karınızda sizde mutlu olursunuz. Masa başı beyaz yaka hayali bana ters geliyor. Bu benim fikrim.
Hayat size çok fazla fırsat vermiyor. 30 unuza kadar ne olacaksanız olun yoksa vasıfsız kalırsınız.
Okumayın da demiyorum, okuyacaksanız da kendinizi vererek okurken mesleğe atılmaya çalışın.
Aç bak linkedin de nice niteliklere sahip çocuklar "ücretsiz çalışırım" diye yazıyor.
Türkiye'de sevdiğin işi yaparak para kazanmazsın. Parayı kazanır, sevdiğin şeyleri parayla yaparsın.