Üniverste zorunlu mu?

SwungUmutCan

Decapat
Öncelikle merhaba. 8. sınıfı bitirdim ve malum seçimleri yaptım mesleki ve teknik Anadolu lisesini kararlaştırdım. Evet belki de birçoğunuz bunu saçma bulucak ama meslek lisesinden mezun olduktan sonra 12. sınıf bittikten sonra üniversite zorunluluğu var mı? Yani lise bittikten sonra okul zorunlu mu? Sınav falan filan yani bir zorunluk var mı? Hiçbir şekilde okumak istemiyorum. En azından şimdilik evet daha liseye gitmeden karar verdim ama belki fikrim değişir. Kısaca özetleyeyim liseden sonra üniversite zorunlu mu? Evet aklımdaki tüm sorular bunlar en azından şimdilik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır üniversiteye istersen gitmeyebilirsin. Bir zorunluluğu yok ayrıca lise'de de çıraklık eğitime veya açığa geçerek gitmeyip sadece sınavlara girebilirsin.

Okumak istemiyorsanız zorunluluk yok ancak çoğu işveren artık diploma şartı koyuyor.

Farklı avantajları ve okumamanız halinde doğabilecek dezavantajlar var tabii.
Ama çok büyük avantajları da var. Bunları kendince bir tartıya koyması lazım.

Zorunlu mu derken ne için zorunlu mu? İleride ne yapmak istiyorsun meslek olarak?

Açıkça söylemek gerekirse matematik gibi derslerde berbat ötesiyim yani hoca anlatsada anlamıyorum evde çalıssamda anlamıyorum. Ve gideceğim yani gitmek istediğim lisede motor bölümü var ve ben motor ve teknolojiye fazlasıyla meraklı birisiyim ve haliyle istemeden çalışıp yüksek para alacağıma sevdiğim bir meslekte çalışıp hakkımı almak daha mantıklı geliyor.

Açıkça söylemek gerekirse matematik gibi derslerde berbat ötesiyim yani hoca anlatsada anlamıyorum evde çalıssamda anlamıyorum. Ve gideceğim yani gitmek istediğim lisede motor bölümü var ve ben motor ve teknolojiye fazlasıyla meraklı birisiyim ve haliyle istemeden çalışıp yüksek para alacağıma sevdiğim bir meslekte çalışıp hakkımı almak daha mantıklı geliyor.
Sanayiye git hayatını kurtar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı