Üreme konusunun yanlış anlatılması

• Konuyu başlatan 473086
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 2.748

473086

Decapat
Selamlar size bir soru soracağım dün kardeşim ödev yaparken Fen Bilimleri'nde üreme konusu işliyorlardı. Ben biraz baktım kitaba ama çocuklara hiçbir şeyi doğru anlatmıyorlar malum şeyleri anlatmamak için saçma sapan şeyler. Sizce neden doğruları anlatmak yazmak yerine böyle saçma sapan şeyler yazıyorlar. Oraya penisle vajina yazmak o kadar zor bir şey değil bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
6. sınıftan itibaren biyoloji dersinin kitaplarını inceledim. Anlatılması gerektiği gibi anlatılmış. Daha fazla ne bekliyorsunuz ki?
Öyle garip bir düşünce ki bu zihniyetle devam edilirse cinsellik daha çok tabulaşacak. İşler psikolojik boyutta daha kötü oluyor.

Bu arada bahsettiğiniz konuların anlatılmaması normal. Okulda sadece üremenin nasıl oluştuğu(sperm hücresi, yumurta hücresi, eşeyli ve eşeysiz üreme gibi konular) anlatılıyor.

"Yanlış bilgi" üreme konusu ortaokul 6.sınıftan itibaren ögretiliyor ben gördüm.
Biz neden görmedik acaba? 6. sınıfta bitkilerde üremeyi gördük. 8. sınıfı bekleyelim dedik. 8. sınıfta üremeye dair zerre bilgi yoktu. 9 geçti, 10 geçti, 11 geldi. Hala yok. Dur bakalım.

Ergenlik+toplum baskısı. Toplum baskı yapıyor çünkü haklı olarak çocuğun kafasına o kadar küçükken bu tip şeyler girmesini istemiyor, mesela başka ülkelerin TV program sansürlerine bakarsanız benzer durumları görürsünüz. Ergenlik konusu da bence açıklanma ihtiyacı hissetmiyor, ülkedeki fesatlar ortada, bu tip konulara girilse öğrenciler dersi tek elle dinlerler.
Aha tek ellimiz de geldi . Bence olayın özeti çok açık, toplumu vesaireyi takmasan bile henüz eğitimi alan kitle öyle bir şeye zihinsel ve fiziksel olarak hazır değil.

Zaten anlatacakları kadar anlatıyorlar. Ben 6. sınıftayken rahimi, yumurtaların nerede olduklarını, vajinayı, penisi, yumurtanın döllenmesini gayet de anlatıyorlar. Ne yapsınlar daha direkt +18 site açıp göstersinler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…