Ürün sipariş etmediğim halde Amazon'dan sipariş takibi maili geldi

SalihReizz

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Bana görseldeki gibi bir mail geldi. Ancak ben Amazon'un alışveriş sitesinden hiç sipariş vermedim. "siparişlerim" kısmından kontrol ettiğim zaman orada da bir şey gözükmüyor. Bu gelen mail normal mi? Gelen Mail'in Amazon'un orijinal Mail'i olup olmadığını nereden anlayacağım?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Screenshot_20220906-112316~2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,
Bana görseldeki gibi bir mail geldi. Ancak ben Amazon'un alışveriş sitesinden hiç sipariş vermedim. "siparişlerim" kısmından kontrol ettiğim zaman orada da bir şey gözükmüyor. Bu gelen mail normal mi? Gelen Mail'in Amazon'un orijinal Mail'i olup olmadığını nereden anlayacağım?

Eki Görüntüle 1508926

Gönderene bakabilir misiniz?

''Alıcılar: Ben'' kısmına tıklayın. Gönderen adresin domaini amazon.com, net veya benzeri bir şekilde bitmiyorsa tuzak olabilir.

Amazon'un alışveriş sitesinden hiç sipariş vermediysen dolandırıcı maili olduğunu anlamalısın ve mail içindeki hiçbir şeye tıklamamalısın. Amazon'un sitesini kontrol edeceksen mail içindeki linklerden değil direkt elinle Amazon'un sitesine gitmelisin. Daha önce Amazon'dan alışveriş yaptıysan bile bir şeye tıklama. Amazon'un sitesine manuel girip siparişlerine baktıysan ve bir şey yoksa mail orijinal mi diye araştırmana da gerek yok. Sahte ve dolandırıcı olarak kabul edeceksin direkt.

Arkadaşlar merhaba,

Eki Görüntüle 1508926
Aynısı dün bana da geldi hocam sorun olabilir sistemlerinde.
''Alıcılar: Ben'' kısmına tıklayın. Gönderen adresin domaini amazon.com, net veya benzeri bir şekilde bitmiyorsa tuzak olabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_20220906_123130.jpg
    IMG_20220906_123130.jpg
    66,7 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleme:
Hocam ben tıklamıştım ama bu konuyu görünce hesabın şifresini değiştirip 2 aşamalı doğrulamayı ve telefona Kaspersky ile malwarebytes üzerinden de tam tarama yaptım bişey çıkmadı başka yapmam gereken bişey var mı?

Eki Görüntüle 1508976
Hocam bu şekilde gözüküyor.
Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmem gerekir mi sizce?
Hocam siz birşeye tıkladınız mı?

Hocam ben tıklamıştim ama bu konuyu görünce hesabın şifresini değiştirip 2 aşamalı doğrulamayı ve telefona Kaspersky ile malwarebytes üzerinden de tam tarama yaptım bişey çıkmadı başka yapmam gereken bişey var mı

Hocam siz birşeye tıkladınız mi?
Hayır herhangi bir şeye tıklamadım. Siparişi kontrol etme kısmını da manuel olarak yaptım ama Mail gerçeğe benziyor. Sosyalde bir kaç konu daha gördüm bu Mail ile ilgili. Sanırım sistemlerinde bir yanlışlık var. Tabi ne olur ne olmaz Mail'deki hiç bir şeye dokunmamak en iyisi.

Hayır herhangi bir şeye tıklamadım. Siparişi kontrol etme kısmını da manuel olarak yaptım ama Mail gerçeğe benziyor. Sosyalde bir kaç konu daha gördüm bu Mail ile ilgili. Sanırım sistemlerinde bir yanlışlık var. Tabi ne olur ne olmaz Mail'deki hiç bir şeye dokunmamak en iyisi.
Bana da öyle geldi hocam ama tıkladığım için önlem aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı