Üst Düzey Custom Klavye yapmak

Wix0

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu an aktif olarak kullandığım klavye olan Corsair K100 OPX switch versiyondan aslında çok memnunum fakat sıkıldım diyebilirim. Üzerinde Corsair'in ayrıca satmış olduğu PBT keycapsler ile iyi bir görüntü ve ses deneyimi sunsa da daha modern görünen, daha az yer kaplayan bir şeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Özellikle FPS oyunları oynayan birisiyim ve bu sebeple önceliğim oyun odaklı bir klavye. Yazı yazmak 2. belki 3. planda kalıyor.
Klavyeden beklentim konforu çok etkilemeden aşırı dip dibe tıkış, tıkış bir düzene girmeden güzel bir görüntü, ses ve oyun deneyimine sahip olmak.
Şu sıralar tüm dünyada rapid trigger özellikle ürünler çok revaçta. Özellikle Wooting, Apex Pro gibi seçenekler var fakat Wooting'in fiyatını hak etmediğini düşünüyorum Apex Pro(2023) ise kalite anlamında biraz sınıfta kalıyor.

Sizce yeni bir modele geçmeli miyim yoksa oyun performansı açısından K100 ile devam etmem mi gerekir?
Ayrıca Akko'nun aşağıda linkini verdiğim manyetik switchli bir modeli çıkacakmış. Onun rapid trigger vs olayları nasıl olur? Alınır mı?
Bu konular hakkında bilgisi olan kişileri dinlemek isterim.

@AdaBagcibasi @Güllaç

Merhaba,

Şu an aktif olarak kullandığım klavye olan Corsair K100 opx Switch versiyondan aslında çok memnunum fakat sıkıldım diyebilirim. Üzerinde Corsair'in ayrıca satmış olduğu PBT keycapsler ile iyi bir görüntü ve ses deneyimi sunsa da daha modern görünen, daha az yer kaplayan bir şeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Özellikle FPS oyunları oynayan birisiyim ve bu sebeple önceliğim oyun odaklı bir klavye. Yazı yazmak 2. belki 3. planda kalıyor.
Klavyeden beklentim konforu çok etkilemeden aşırı dip dibe tıkış, tıkış bir düzene girmeden güzel bir görüntü, ses ve oyun deneyimine sahip olmak.
Şu sıralar tüm dünyada Rapid trigger özellikle ürünler çok revaçta. Özellikle wooting, Apex Pro gibi seçenekler var fakat Wooting'in fiyatını hak etmediğini düşünüyorum Apex Pro(2023) ise kalite anlamında biraz sınıfta kalıyor.

Sizce yeni bir modele geçmeli miyim yoksa oyun performansı açısından K100 ile devam etmem mi gerekir?
Ayrıca Akko'nun aşağıda linkini verdiğim manyetik Switch'li bir modeli çıkacakmış. Onun Rapid trigger vs olayları nasıl olur? Alınır mı?
Bu konular hakkında bilgisi olan kişileri dinlemek isterim.

@AdaBagcibasi @Güllaç

Hocam alıcağın klavyeler arasında öyle çok da performans farkı hissetmezsin. Hissiyatı güzel bir klavye alman yeterli. Ben Darmoshark K8 kullanmaya geçtim daha öncesinde.
HyperX alloy Elite 2 kullanıyordum. Tavsiye edebilirim kablosuz bir klavye Gateron everfree lineer swich kullanıyor ayrıca sıkılırsan Switch'leri ve caycapleri değiştirilebiliyor öneririm.

@522140 O tarz modelleri biliyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. Biraz daha üst seviye ürünlerle ilgileniyorum. Ayrıca rapid trigger olması benim için önemli bir özellik. Artık yeni bir ürün alacaksam bu özelliği olmalı.

Hocam Akko'nun rapid trigger özelliği bana göre yeterli düzeyde çalışıyor. Rapid triggersız bir klavyeye göre arada gerçekten bariz bir fark var. Wooting almak yerine MOD 007 alınabilir ki ben de sizin gibi Wooting'in Türkiye şartlarında alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 5-7K TL arasında vergi çıkıyor.

Bence 140 dolara MOD 007, rapid trigger özelliğini de göz önünde bulundurunca gerçekten f/p bir klavye denilebilir. Hani FPS oyunlarında hard olarak rank kasıyorsanız rapid trigger özelliği sizin için iyi olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de Wooting’in kesinlikle o rakamları hak etmediğini düşünüyorum. MOD 007 de gerçekten güzel fakat keycapsler hiç bana uygun değil 😄

Benim için kablosuz veya Bluetooth modlarının olmasının hiç bir önemi yok. Sadece kablolu kullanacağım. Mod 007 modelinin beyaz-mavi keycapsli modeli de var acaba ondan alıp switch mi değiştirmek mantıklı olur yoksa direk konuştuğumuz modeli alıp iyi bir PBT keycaps mi alınmalı?
@Güllaç

Benim için kablosuz veya Bluetooth modlarının olmasının hiç bir önemi yok. Sadece kablolu kullanacağım. Mod 007 modelinin beyaz-mavi keycapsli modeli de var acaba ondan alıp switch mi değiştirmek mantıklı olur yoksa direk konuştuğumuz modeli alıp iyi bir PBT keycaps mi alınmalı?
Hocam valla siz bilirsiniz iki seçenek de yeni switch akmaktan geçiyor.

Hocam valla siz bilirsiniz iki seçenek de yeni switch akmaktan geçiyor.
Akko'nun kendi sitesinde %15 indirim vardı. Şimdilik aşağıdaki ikiliyi aldım. Switch vs çıktığında bakarım artık.

Akko'nun şu anlık Akko Cream Yellow V3 Magnetic switchleri bence size yeterli olur hocam. İleride almak isterseniz de Gateron'un nagneticleri var. Şimdiden hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim. Gateron genel marka olarak Akko’dan daha mı iyidir? Ayrıca Akko’nun SPR75 diye bir modelini gördüm ama tam hakim olmadığım için toplayamam diye çekindim. İlk acemiliğimi bu klavyede atayım sonrasında değişik ürünlere girişirim :)
@Güllaç

Wooting'in olayi custom klavye degil ki. En hizli tepki suresine sahip olmasi.

Su videoda rapid trigger ozelliginin direkt karsilastirmasi var merak edenler icin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı