Üst düzey felsefe(!)

• Konuyu başlatan acv
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 5.937
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Daha dün bir video izledim. Bir simülasyon içinde yaşama ihtimalimizi anlatan bir video... Yorumlar kısıma inerken faydalı bir yorum görme umudum vardı ama en ufak "muhakeme" içermeyen yorumlar üst üste toplanmış. Bir tartışma çıkarmak istemiyorum ancak size basit bir sorum var:
Böyle yaparak sevap kazandığınızı mı düşünüyorsunuz?
IMG_2326.JPG

Adamlar yorumlarda felsefe yapmak yerine saçma sapan yorumlar yazıyor. Türkiye gelişmez gençler özellikle yeni nesille :p
Türkiye'den de akıllı kişiler çıkıyor fakat destek verilmiyor. Onlarda yallah...

Türkiye'den de akıllı kişiler çıkıyor fakat destek verilmiyor. Onlarda yallah...
Devlet'in suçu var o kadar zeki akıllı insanları almak yerine bu kızları bilinmedik bir nedenle bu projeye dahil etmişler. O kadar yararlı projeleri olan şeyler varken Tübitak Sen böyle devam et...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne kadar saçma bir şey bu ya böyle bir şey olabilir mi? :p

Devlet'in suçu var o kadar zeki akıllı insanları almak yerine bu kızları bilinmedik bir nedenle bu projeye dahil etmişler. O kadar yararlı projeleri olan şeyler varken Tübitak Sen böyle devam et...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne kadar saçma bir şey bu ya böyle bir şey olabilir mi?:p

Ahah, tam bunu atacaktım ki sizin attığınızı gördüm.

Hem müslüman olunup hem de felsefe yapılabilir tabiki. Bu iki kavramı hep zıt kutuplara koydular, haliyle de iki konuda da cahil olan kesim veya daha önce bazı şeyleri hiç sorgulamamış olan kişiler bu iki kavram ile karşılaşınca ortaya böyle bir tepki çıkıyor. Müslümanlıkta bazı şeyler net olarak belirtilmiştir, dolayısı ile bir müslüman onun öyle olup olmadığını değil neden veya nasıl öyle olduğunu tartışabilir. Geri kalan şeyler için zaten üzerine düşünülüp çeşitli beyin fırtınaları yaratılabilir. Ben müslümanım ve bazen bazı tartışmalarımız ve bakış açılarımız bazı arkadaşlarıma ağır veya yanlış geliyordu. Bence tartışmanın, düşünmenin her zaman ön planda olması gerekiyor. Bu konuda bahsi geçen videoyu izlemedim ama bu fikri biliyorum. Ama bu konunun açılmasındaki amaç o videonun konusu olmadığı için ona yorum yapmıyorum. Kısacası din ile felsefe düşman değildir.

Gerçekten çok akıllıca Biri
Hem müslüman olunup hem de felsefe yapılabilir tabiki. Bu iki kavramı hep zıt kutuplara koydular, haliyle de iki konuda da cahil olan kesim veya daha önce bazı şeyleri hiç sorgulamamış olan kişiler bu iki kavram ile karşılaşınca ortaya böyle bir tepki çıkıyor. Müslümanlıkta bazı şeyler net olarak belirtilmiştir, dolayısı ile bir müslüman onun öyle olup olmadığını değil neden veya nasıl öyle olduğunu tartışabilir. Geri kalan şeyler zaten üzerine düşünülüp çeşitli beyin fırtınaları yaratılabilir. Ben müslümanım ve bazen bazı tartışmalarımız ve bakış açılarımız bazı arkadaşlarıma ağır veya yanlış geliyordu. Bence tartışmanın, düşünmenin her zaman ön planda olması gerekiyor. Bu konuda bahsi geçen videoyu izlemedim ama bu fikri biliyorum. Ama bu konunun açılmasında ki amaç o videonun konusu olmadığı için ona yorum yapmıyorum. Kısacası din ile felsefe düşman değildir.
Aynen öyle günümüzde din ile felsefe kavramını düşman yaptılar. Bir müslüman felsefe yapmaya kalkınca "Ateyizt" oluyor. Zaten videodaki yorumları okursanız ortalama yaş seviyesi belli.

Zaten din tam tersi felsefe işi bununla ilgili birkaç ayet var isteyen olursa da yazabilirim.
Bu arada video ile ilgili şunu düşünüyorum:
Tamam, hareketlerimiz, düşüncelerimiz falan simülasyon olabilir. Fakat acıyı, mutluluğu, üzüntüyü, herhangi bir zevki... Bunların simülasyon olması bana fazla uçuk geliyor:ıslık:
O değilde ben bir müzik aleti çalıyorsam beni kontrol eden yetenekli baya:D
Şaka bir yana bu hakikaten üst düzey bir felsefe. Benim düşünceme yukarıdaki sebeplerden ötürü uygun gelmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı