Üst düzey monitör tavsiyesi

Bütçe
25000-35000
Amaç büyük ekranda kaliteli panel ile oyun oynamaksa direkt yüksek tazeleme hızına sahip bir TV alın keyfinize bakın. Monitörünüz zaten güzel, çok da değiştirmeye gerek yok bence.
cevsp için teşekkürler, açıkcası benim de kafamdaki sorulardan birisi buydu, bu monitörden 4k ıps monitöre geçsem gerçekten sağlam bir fark hisseder miyim, yoksa hani fark var ama çok da değmezmiş mi derim düşüncesi var :D malum monitörler de pahalı o yüzden ince eleyip sık dokuyorum birazcık

4K OLED panel alin. Pisman olmazsiniz.
tavsiyen var mı peki

cevsp için teşekkürler, açıkcası benim de kafamdaki sorulardan birisi buydu, bu monitörden 4k ıps monitöre geçsem gerçekten sağlam bir fark hisseder miyim, yoksa hani fark var ama çok da değmezmiş mi derim düşüncesi var :D malum monitörler de pahalı o yüzden ince eleyip sık dokuyorum birazcık
Değmezmiş dersiniz :) 10 bit bir panele geçmediğiniz sürece IPS'miş oymuş buymuş bir önemi yok. 8 bit panelin gösterebileceği gamut zaten sınırlı.

Keskinlik = Yüksek çözünürlük
Daha çok renk = Yüksek bit panel
Daha canlı renkler = %90 renk ayarları ile oynanarak elde edilebilir şeyler. Ama tercihim OLED.
Yüksek kontrast = Net OLED. Siyahlar tam siyah.
Daha akıcı görüntü = Yüksek tazeleme hızı.

Olayın formülü bu aslında.

İkisi de 4K hocam, tek farkı ultrawide monitörlerde 4K için çözünürlük biraz daha genişletilmiş oluyor ama pratikte ikisi de 4K, fark edeceğini sanmıyorum. Tabii iki farklı marka model monitörden bahsediyorsanız işler değişebilir.
cevap için sağol hocam

Değmezmiş dersiniz :) 10 bit bir panele geçmediğiniz sürece IPS'miş oymuş buymuş bir önemi yok. 8 bit panelin gösterebileceği gamut zaten sınırlı.

Keskinlik = Yüksek çözünürlük
Daha çok renk = Yüksek bit panel
Daha canlı renkler = %90 renk ayarları ile oynanarak elde edilebilir şeyler. Ama tercihim OLED.
Yüksek kontrast = Net OLED. Siyahlar tam siyah.
Daha akıcı görüntü = Yüksek tazeleme hızı.

Olayın formülü bu aslında.
detaylı bilgi için sağol hocam, kafamda çoğu şey oturdu :)

cevap için sağol hocam

detaylı bilgi için sağol hocam, kafamda çoğu şey oturdu :)
Günümüzde üst düzey televizyonlar ile monitörler arasında aşırı ufak farklar kaldı sadece. Çünkü TV üreticileri de Xbox - Playstation vs gibisinden konsollar için TV tercihi olduğundan oyuna yönelik paneller kullanmaya başladılar.

Üst düzey TV üzmez, mutlu eder. Çakın bi' 65 inç geçin.

Günümüzde üst düzey televizyonlar ile monitörler arasında aşırı ufak farklar kaldı sadece. Çünkü TV üreticileri de Xbox - Playstation vs gibisinden konsollar için TV tercihi olduğundan oyuna yönelik paneller kullanmaya başladılar.

Üst düzey TV üzmez, mutlu eder. Çakın bi' 65 inç geçin.
yapma yanarız bu açıdan hiç düşünmemiştim :D mantıksız da gelmiyor bu açıdan düşününce :D

Herkese iyi sosyaller,

Güncel sistem özelliklerimi belirterek sizlerden üst düzey monitör tavsiyesi istemekteyim.

ASUS ROG Maximus Hero DDR5 anakart.
Intel i7 13700K işlemci.
ASUS ROG 4080.
DDR5 32 GB 6200 MHz RAM.
2+1 TB SSD.
Sıvı soğutma vs vs.

Şu an güncel olarak 3440*1440 34' ultrawide Xiaomi monitörünü kullanıyorum. Sistemi güncellediğim için monitör tarafında bir değişiklik yapmak istiyorum ancak hangi monitörü almak istediğime emin olamadım.

Almak istediğim monitörlerden biri;

Samsung G8

OLED olması benim için öne çıkıyor ancak hiç OLED monitör kullanmadım. Monitörden istediğim kaliteli bir görüntü ile oyun oynamak. FPS oyunlarını çok oynamıyorum daha çok hikayeli oyunlar oynuyorum. Daha önce 4K monitör de kullanmadım. Samsung'un bu monitörü de 4K değil ama birçok yerde 4K'den daha sağlam görüntü verdiğini söyleyenler oldu.

Görüntü kalitesini arttırmak için 4K IPS bir monitör mü almalıyım yoksa Samsung G8 veya bunun denginde bir OLED mi emin olamadım, bir de OLED monitörlerde karşılaşabileceğim sorunları da okuduğum için içimde hep bir acaba var.

Bu konuda bilgili olanların desteğini bunlardan başka monitör tavsiyeleri varsa söylemenizi rica ediyorum.

Herkese iyi sosyaller.

Hocam konu dışı olacak ama sistemin fotoğrafını atar mısınız çok merak ettim açıkçası 😀

G8 kullanıcısıyım 6 aydır. Görüntü müthiş. O renkler ve o koyu tonu veremez ips ekran ayrica ultra wide ekran direk oyun sokuyor seni. Ve hissettirdiği 175 hz çok farklı çok akıcı ghosting direk hiç yok ufo testinde direk ufo dümdüz hareket ediyor. Ama gel gör ki monitör sorunlu. Ben baya ugrastim sorunu çözemedim. Amazon iade aldı yenisini yolladı. Onunla ilgili sadece hdr sorunu vardı en son oda düzeldi. Şuan sorunsuz kullanıyorum. Ama micro HDMİ 2.1 bulmak olsun kendi kullandığı mini dipslay kablosu olsun yaşama ihtimalin olan sorunlar olsun tam bir kumar. Ayrıca monitörün ayak tasarımı dahice. Eskiden 24 İnc monitör kullanıyordum buna geçinde yer açıldı resmen. Baya alanım oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı