Üst düzey monitör tavsiyesi

Bütçe
25000-35000
Amaç büyük ekranda kaliteli panel ile oyun oynamaksa direkt yüksek tazeleme hızına sahip bir TV alın keyfinize bakın. Monitörünüz zaten güzel, çok da değiştirmeye gerek yok bence.
cevsp için teşekkürler, açıkcası benim de kafamdaki sorulardan birisi buydu, bu monitörden 4k ıps monitöre geçsem gerçekten sağlam bir fark hisseder miyim, yoksa hani fark var ama çok da değmezmiş mi derim düşüncesi var malum monitörler de pahalı o yüzden ince eleyip sık dokuyorum birazcık

4K OLED panel alin. Pisman olmazsiniz.
tavsiyen var mı peki

Değmezmiş dersiniz 10 bit bir panele geçmediğiniz sürece IPS'miş oymuş buymuş bir önemi yok. 8 bit panelin gösterebileceği gamut zaten sınırlı.

Keskinlik = Yüksek çözünürlük
Daha çok renk = Yüksek bit panel
Daha canlı renkler = %90 renk ayarları ile oynanarak elde edilebilir şeyler. Ama tercihim OLED.
Yüksek kontrast = Net OLED. Siyahlar tam siyah.
Daha akıcı görüntü = Yüksek tazeleme hızı.

Olayın formülü bu aslında.

İfadeler: xwa
cevap için sağol hocam

detaylı bilgi için sağol hocam, kafamda çoğu şey oturdu

cevap için sağol hocam

detaylı bilgi için sağol hocam, kafamda çoğu şey oturdu
Günümüzde üst düzey televizyonlar ile monitörler arasında aşırı ufak farklar kaldı sadece. Çünkü TV üreticileri de Xbox - Playstation vs gibisinden konsollar için TV tercihi olduğundan oyuna yönelik paneller kullanmaya başladılar.

Üst düzey TV üzmez, mutlu eder. Çakın bi' 65 inç geçin.

İfadeler: xwa
yapma yanarız bu açıdan hiç düşünmemiştim mantıksız da gelmiyor bu açıdan düşününce

Hocam konu dışı olacak ama sistemin fotoğrafını atar mısınız çok merak ettim açıkçası

Yer ve büyüklük ile bütçe sorun değilse şuna da bir bakabilirsin :

Samsung 57" Odyssey Neo G9

G8 kullanıcısıyım 6 aydır. Görüntü müthiş. O renkler ve o koyu tonu veremez ips ekran ayrica ultra wide ekran direk oyun sokuyor seni. Ve hissettirdiği 175 hz çok farklı çok akıcı ghosting direk hiç yok ufo testinde direk ufo dümdüz hareket ediyor. Ama gel gör ki monitör sorunlu. Ben baya ugrastim sorunu çözemedim. Amazon iade aldı yenisini yolladı. Onunla ilgili sadece hdr sorunu vardı en son oda düzeldi. Şuan sorunsuz kullanıyorum. Ama micro HDMİ 2.1 bulmak olsun kendi kullandığı mini dipslay kablosu olsun yaşama ihtimalin olan sorunlar olsun tam bir kumar. Ayrıca monitörün ayak tasarımı dahice. Eskiden 24 İnc monitör kullanıyordum buna geçinde yer açıldı resmen. Baya alanım oldu.

Önerebileceğin modeli var mı hocam? Ya da 4K ile 2K monitör arasında sağlam görüntü farkı var mıdır? Deneyimleyemediğim için hayal edemiyorum açıkçası.

Hocam bence 2K alın 4090 bile 4K da o kadar performanslı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…