Üst Düzey Render Sistem Toplama

Render için hangi sistemi seçerdiniz ? Exon E5-26XX Serisi mi X99 5960X Mİ ?

• Oy verenlerin toplamı
    24
Bu güç kaynağı yedeğimdeydi gold 80+gold bu uygun olur mu ?@Müjdat Kurtman
High Power ASTRO GD Serisi 1200W 80+ Gold Tam Modüler Power Supply (HPJ-1200GD-F14C)

Uzun süreler çalışılabileceği için bunu öneririm.
Seasonic Platinum Serisi 1050Watt 80+ Plus Platinum Modüler Fiyatı
Tabii 2. ekran kartını düşünmüyorsanız ileride.
Yine Sdd'nin de yetersiz olduğunu düşünüyorum (5-6 saatlik video render edileceğini hesaba katarsak). Onun için de pci ssd düşünebilirsiniz.
Samsung 950 Pro 512GB 2500MB-1500MB/s M.2 PCI-E 3.0 SSD Fiyatı
gibi.

@MasterofTechnology Öncelikle çok teşekkür ederim ilgin için. Bu gibi videoları defalarca izledim dediğin gibi işlemci çok güzel ama bir ev üst seviye kullanıcı olarak render süresini düşürmek için bu 5960x da kal mı dersiniz? yoksa exon çift işlemci soketli anakartlara geç mi dersiniz? Gelecek yıllarda 5960x daha yüksek modellerle güçlendirilirse bence bu sistem +larıyla en iyi gibi ama yok X99 soket bu kadar gelecek yeni nesile geçmen için sorun çıkar diye düşünüyorsanız exonlara geçip 2tane E5-2699 ile 5960x den yaklaşık 3 kat daha iyi performans alabilinir diye düşünüyorum mantığım doğru mu bilmiyorum çünkü workstationlarda hiç bilgim yok :(

Uzun süreler çalışılabileceği için bunu öneririm.
Seasonic Platinum Serisi 1050Watt 80+ Plus Platinum Modüler Fiyatı
Tabii 2. ekran kartını düşünmüyorsanız ileride.
Yine Sdd'nin de yetersiz olduğunu düşünüyorum (5-6 saatlik video render edileceğini hesaba katarsak). Onun için de pci ssd düşünebilirsiniz.
Samsung 950 Pro 512GB 2500MB-1500MB/s M.2 PCI-E 3.0 SSD Fiyatı
gibi.

@Müjdat Kurtman önerdiğin güç kaynağı ile benim düşündüğümü karşılaştırdım önerin için teşekkür ederim önerdiğin güç kaynağı çok güzel onu alacağım.
SSD ye gelince 2 tane VNAND M2.X4 Samsung 950Pro 512GB 2500MB-1500MB alıcam bir tanesini PCI X16 dan bir tanesini de tümleşik porttan takıcam tabi bu düşünce X99 deluxe için geçerli eğer exon çift işlemci anakart olursa bu malesef sıkıntı olacak :(

Çift xeon işlemcili sistem kurabiliyorsanız kurun. Render süresini 5960x'ten kısa sürmesini sağlamanın başka yolu yok. Media Encoder gpu'nun sadece %30-35'ini kullanır. Kalan işlem yükü komle cpu'dadır. Fakat 15 bin TL'ye ne kadar güçlü bir render makinesi toplayabilirsiniz bilmiyorum. Çünkü xeon işlemciler pahalıdır.

Bu bütçe ile X99'da kalmanız daha hayırlı. Ekran kartına da Cpu kadar yük binmeyeceği için onu da abartmamak gerekiyor. Örneğin bir W8100 bütçenin önemli bir bölümünü kapsar.
Asus R9 NANO 4GB HBM Memory 4096Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Bu ekran kartı olabilir mesela. Tdp'si de uygun, fiyatı da, işlem gücü de diğerlerinden iyi. (TitanX, 295X2'ye göre)
Kaynak:
List of AMD graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia
List of Nvidia graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia
Single ve double floating point işlem gücü.

Bu bütçe ile X99'da kalmanız daha hayırlı. Ekran kartına da Cpu kadar yük binmeyeceği için onu da abartmamak gerekiyor. Örneğin bir W8100 bütçenin önemli bir bölümünü kapsar.
Asus R9 NANO 4GB HBM Memory 4096Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Bu ekran kartı olabilir mesela. Tdp'si de uygun, fiyatı da, işlem gücü de diğerlerinden iyi. (TitanX, 295X2'ye göre)
Kaynak:
List of AMD graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia
List of Nvidia graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia
Single ve double floating point işlem gücü.

evet bu kart çok daha iyi olacak teşekkür ederim :) @Müjdat Kurtman

Çift xeon işlemcili sistem kurabiliyorsanız kurun. Render süresini 5960x'ten kısa sürmesini sağlamanın başka yolu yok. Media Encoder gpu'nun sadece %30-35'ini kullanır. Kalan işlem yükü komle cpu'dadır. Fakat 15 bin TL'ye ne kadar güçlü bir render makinesi toplayabilirsiniz bilmiyorum. Çünkü xeon işlemciler pahalıdır.

İşlemci fiyatım exon olursa tek bir sistem toplayacağım buda 30.000tl demek x99 da kalırsam aynı sistemden iki tane yapacağım sizce ne yapmalıyım
teşekkür ederim

Yeni nesil mac pro alın. Gayet müthiş performans elde edersiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-02-17-00-23-13-1.png
    Screenshot_2016-02-17-00-23-13-1.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 362
Render için neden windows kullanıyorsunuz? Mac alın CC ile renderi kısa sürede yapın ;)

Mac sistemlerinden iki adet macbook pro sahibiyim ve hızlı bir şekilde premiere kullanamıyorum gerçek mac versiyonunda premiere sürekli sorun çıkardığı ve effectlerde mac ile uyumsuz olduğu için final cut gibi programlar gerekiyor bunlarında kullanışı bana işimi yavaşlatıyor hissi veriyor. Şuandaki macbook prolarımda boot olarak hem mac yosemite hemde windows 10 var :)

mac pro da 12 çekirdek işlemciyle bütçenin sınırları çok aşılıyor :) 5960x e overclock ile 5-5.5ghz yapıp aynı performansı alabileceğimi düşünüyorum. Windows kullanmam gerekiyor :(

Premiere ve afterda bir sıkıntı görmedim şu ana kadar. Orjinal mi programlarınız?
evet orjinal yazılımlar kullanıyorum adobe teknik destekten çok yardım aldım effect lerle ilgili codec sorunları da yaşadım 2 farklı bilgisayar için premiere cc de sorunların giderileceği söylendi ama hala giderilemedi zaman geçirmemek için windowsta kalıcı oldum bende. bide owerclock falan kocaman sistemi görmek çok güzel bir duygu windows ta :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı