Üst kattan alt kata internet nasıl taşınır?

yusuf10133

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba şu an 3. katta oturuyorum. Masaüstü kullanıyorum ve 2 ay sonra evlenip 1. kata taşınacağım. Bilgisayarımı aşağıya götüreceğim. Aradaki metre farkı yaklaşık 10 m kadar. 3. kattaki modemi 1 kattaki hem bilgisayara bağlayıp hem de 1. kattan Wi-Fi'ya kolay bağlanmak için ne yapmam gerek? İnternet hızım 35 Mbit. Dağıtıcı almam gerektiğini söyleyen oldu tam verimle nasıl bağlantıyı sağlarım?

Merhaba. Eğer bütün katlara Wi-Fi dağıtmak istiyorsanız 3 kat aralıkta ki bir Wi-Fi sinyalini dağıtıcı ile de çözemezsiniz kopmalar olur. Tavsiyem Wi-Fi Mesh sistemi kurmanız Wi-Fi konusunda 3 katta da problem yaşamazsınız. Hangi katta olursanız telefonunuz otomatik en yakın Mesh'i algılayıp o Wi-Fi'ya bağlanıyor manuel tekrar her seferinde başka bir Wi-Fi'ya bağlanmanıza gerek kalmaz Meshler tek isimle gözüküyor yani basitçe hangisine yakınsanız ona bağlanıyor. Bunun haricinde kablolama nasıl yapılır bilmiyorum en muhtemel sebep modeminizi bilgisayar kasanızın bulunacağı kata taşımanız ve o şekilde bilgisayarınıza Ethernet kablosu çekmeniz sağlıklı olur.

Mesh sistemi biraz detaylı internetten araştırabilirsiniz ancak kurulumu basittir. Kendimde şahsen 3 katlı evde TP-Link deco M4 kullanıyorum 3'lü modelini çok memnunum. Şimdiden evliliğinizi kutlarım bir ömürü birlikte sağlıklı huzurlu geçirmeniz dileği ile.

Bence servis sağlayıcınızın buna illaki doğru bir cevabı vardır. Müşteri hizmetlerini aradınız mı?
Arada toplam 10 metre varken üst katta annem ve kardeşimin alt katta kendim oturup internete sorunsuz bağlanmak için çözüm aramam mı yanlış? Yoksa ek bir internet aboneliğimi açmam gerekiyordu. Başka bir kişi ile internetimi para karşılığı ortak kullanmak gibi bir niyetim yokken art niyetli bir davranış sergiliyormuşum gibi imalı cevap vermek yerine baş ağrıtacak yasadışı iş yapıyormuşum gibi muamele yapıp sözde iyi niyetli cevabınız için teşekkür ederim.

Arada toplam 10 metre varken üst katta annem ve kardeşimin alt katta kendim oturup internete sorunsuz bağlanmak için çözüm aramam mı yanlış? Yoksa ek bir internet aboneliğimi açmam gerekiyordu. Başka bir kişi ile internetimi para karşılığı ortak kullanmak gibi bir niyetim yokken art niyetli bir davranış sergiliyormuşum gibi imalı cevap vermek yerine baş ağrıtacak yasadışı iş yapıyormuşum gibi muamele yapıp sözde iyi niyetli cevabınız için teşekkür ederim.
Hayır hayır, yanlış anladın, öyle bir şey demek istemedim. Sevis sağlayıcın interneti çekmek için uygun bir yönteme sahip olabileceğinden bahsettim, hem ilk başta direkt olarak 1. kata geçirmek istediğini zannettim. Şimdi cevabında hala orada olması gerektiğini istediğini anlıyorum.

Hayır hayır, yanlış anladın, öyle bir şey demek istemedim. Sevis sağlayıcın interneti çekmek için uygun bir yönteme sahip olabileceğinden bahsettim, hem ilk başta direkt olarak 1. kata geçirmek istediğini zannettim. Şimdi cevabında hala orada olması gerektiğini istediğini anlıyorum.
Üzgünüm tam açıklayıcı olamadık galiba ikimizde. Normalde interneti başkaları ile paylaşmanın suç olduğunu biliyorum. Bu yüzden beni yanlış anlayıp suç işliyormuşum gibi davrandığını ve bu yüzden internet sağlayıcına sor sana gerekli cevabı verirler tarzında imalı bir cevap verdiğini düşündüm. Yanlış anlaşılma sonucu kırıcı konuştuysam kusura bakma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı