Üst seviye anakartlardaki Q-code hata LED'i gerekli bir şey mi?

Şu alttaki LED'den bahsediyorum arkadaşlar. Bilgisi olan var mı , bu led her türlü sorunun tespitini nokta atışı yapabiliyor mu? Anakart seçerken dikkat edilmesi gereken bir özellik mi sizce?

Dosya Ekleri

• 8096ee83-f7f8-4290-a453-1ef4d0bee618.png
    8096ee83-f7f8-4290-a453-1ef4d0bee618.png
    76,5 KB · Görüntüleme: 19
Şu alttaki LED'den bahsediyorum arkadaşlar. Bilgisi olan var mı, bu LED her türlü sorunun tespitini nokta atışı yapabiliyor mu? Anakart seçerken dikkat edilmesi gereken bir özellik mi sizce?

Standart bir kullanıcı için çok gerekli olmayan bir parça. Bu tip hata kodu LED'leri genellikle üst düzey anakartlar da mevcut oluyor özellikle overclock deneyenlerin işine yarıyor. Bunun dışında zaten hata kodu olarak olmasa da RAM CPU veya diğer hataları gösteren uyarı LED'leri anakartlarda mevcut oluyor.

Standart bir kullanıcı için çok gerekli olmayan bir parça. Bu tip hata kodu LED'leri genellikle üst düzey anakartlar da mevcut oluyor özellikle overclock deneyenlerin işine yarıyor. Bunun dışında zaten hata kodu olarak olmasa da RAM CPU veya diğer hataları gösteren uyarı LED'leri anakartlarda mevcut oluyor.
Hocam şeyden korkuyorum. Mesela sistemde bir sıkıntı çıktı diyelim. Oyunlarda çökme yaşıyorum veya mavi ekran alıyorum diyelim. Debug led'li bir anakart alırsam ve hiçbir lamba yanmazsa hatayı nasıl tespit edecem ? Zamanında böyle bir sorun yaşamıştım çünkü ve sorunun kaynağını bulana kadar dinim imanım gevredi.

Hocam şeyden korkuyorum. Mesela sistemde bir sıkıntı çıktı diyelim. Oyunlarda çökme yaşıyorum veya mavi ekran alıyorum diyelim. Debug LED'li bir anakart alırsam ve hiçbir lamba yanmazsa hatayı nasıl tespit edeceğim? Zamanında böyle bir sorun yaşamıştım çünkü ve sorunun kaynağını bulana kadar dinim imanım gevredi.

Bu senaryo biraz ekstrem bir durum. Eğer donanımsal bir durumsa bunlar işe yarayabilir ama yazılımsal bir sorunsa bu LED'ler de çok işinize yaramayacaktır. Bence sırf bu LED için anakart seçmek çok tavsiye edilecek bir durum değil çünkü bunun bir maddi bir bedeli var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı