Steam nasıl TL'deyken oyun satın aldıysam, dolarken de almaya devam ediyorum. Dolara geçtiğinden beri ortalama 35-40 oyun almışımdır herhalde. Yaklaşık 11 yıldır Steam kullanıyorum, bunun sonucu olarak bayağı kapsamlı bir kütüphanem var. Herkesin bu devirde forumlarda oyun indirim fırsatı olarak paylaştığı fiyatları ben vaktinde aynı ya da daha az fiyatına zaten almıştım Steam'den.
Ayrıca ben Steam'i sadece bir oyun başlatıcısı gibi kullanmıyorum, Steam benim için ayrıca bir sosyal mecra, arkadaşlarım neler oynuyor, neler satın alıyor, hangi oyunda ekran görüntüsü paylaşmış, nasıl bir inceleme vermiş oyuna, hangi oyunlarda ne başarımlar kazanmışlar, hangi oyunları istek listesine eklemişler vb. gibi sayabileceğim tonla şey var.
Genelde de beklediğim oyunlar ya Epic'de olmuyor (Bu çoğunlukla yaşanıyor), ya da Epic'e çıkınca zaten Epic'de de güncel fiyatına çıkmış oluyor. Eğer Epic ile fiyat farkı var ise yine de Steam'i tercih ediyorum. Eğer çok fazla bir fiyat farkı var ise de Steam'de indirime girmesini beklerim ki şu ana kadar öyle bir oyun olmadı.
Aşağıda paylaştığım site sağolsun, genelde AAA oyunları %10-%15 civarında indirimle ön sipariş verebiliyorum Steam için, örneğin Forbidden West 1400 TL'ye geldi bana, oyun Epic'de bile 1500 TL. Ya da Ghost of Tsushima mesela 1600 TL'ye geldi, Epic'de yine 1500 TL. Beklediğim ve direkt Epic'de olmayan tonlarca oyun var, bir örnek olarak bu yaz çıkacak Shin Megami Tensei V Vengeance, normalde 1960 TL civarında ama ben 1600 TL'ye alabildim. Bu site Steam'de bölgesel fiyatlandırma yapmayan oyunları daha ucuza almak için birebir oluyor, yani genelde AAA oyunlar, indie oyunların %90'ı zaten bölgesel fiyatlandırmaya uyuyor.
IsThereAnyDeal Birçok kez bu siteyi önerme durumunda kaldığım için bu konuyu açıyorum genel olarak. Rehberin ana noktası olan IsThereAnyDeal sitesi, birçok kullanışlı özelliği ile istediğiniz oyunları hangi sitelerde daha ucuza bulabildiğiniz gösteren bir sitedir. Burada gösterilen sitelerin...
Benim çok azınlık bir kesimden olduğumun farkındayım fakat bu benim keyfim, genel kitle tabii ki oyun en ucuz nerdeyse orayı tercih edecektir.