UFO testi nasıl yapılır?

YUSUFziya01

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600, Asus prime B650m-r, XFX RX 9060 XT 16Gb, Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30(1x16), KIOXIA EXCERIA G2 SSD, NZXT C750 Bronz, Zoko chiko kasa.
Monitör
ktc h27t22c
Bu model monitör aldım simdi elime ulaştı. UFO testi yapmaya çalıstım ama nasıl yapacağımı anlamadım, nasıl bu testi yaparım?
Siteye girdikten sonra telefondan video kaydı açın ve Ufoları kamera ile sağa doğru takip ederek çekin. Çıkan sonuçta size sonucu gösterecektir.

Sonuçları buraya atabilirsiniz.

Siteye girdikten sonra telefondan video kaydı açın ve UFO'ları kamera ile sağa doğru takip ederek çekin. Çıkan sonuçta size sonucu gösterecektir.

Sonuçları buraya atabilirsiniz.

Hocam video yükleyemiyorum.

Hocam video yükleyemiyorum.
YouTube aracılığı filan yüklenebiliyor, ne yazıkki.

Videoya çektiğiniz ufonun bir karesini fotosunuda atabilirsiniz.

Örnek:
Screenshot_2025-08-20-17-44-42-960_com.miui.gallery.jpg

Video çektim, videodan ekran görüntüsü aldım. Gördüğünüz gibi hafif ghosting var.
İş görür.

Son düzenleme:
YouTube aracılığı filan yüklenebiliyor, ne yazık ki.

Videoya çektiğiniz UFO'nun bir karesini fotosunuda atabilirsiniz.

Örnek:
Eki Görüntüle 2559443
Video çektim, videodan ekran görüntüsü aldım. Gördüğünüz gibi hafif ghosting var.
İş görür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam çok net çekememişim umarım iş görür. İsterseniz tekrardan çekerim.

Hocam bir de daha kasayı toparlayamadım evdeki kötü bir laptopu bağladım bir farkı olur mu?

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam çok net çekememişim umarım iş görür. İsterseniz tekrardan çekerim.

Testi doğru yapmışsınız ama FPS 83 olarak kalmış. Aşağıda şu şekilde onaylanmış olması lazım:
1755721981198.png

Hocam bir de daha kasayı toparlayamadım evdeki kötü bir laptopu bağladım bir farkı olur mu?
83 Hz olarak gözükmesi dışında bir sorun yok. 83 FPS'ken Ghosting'i anlamamız çok zor doğrusu.

Testi doğru yapmışsınız ama FPS 83 olarak kalmış. Aşağıda şu şekilde onaylanmış olması lazım:
Eki Görüntüle 2559698

83 Hz olarak gözükmesi dışında bir sorun yok. 83 FPS'ken Ghosting'i anlamamız çok zor doğrusu.

Hocam laptop kaynaklı o zaman kasayı toplamayı bekleyeyim o zaman tekrar yaparım?

Hocam laptop kaynaklı o zaman kasayı toplamayı bekleyeyim o zaman tekrar yaparım?
Öyle yapın. Genede ölü piksel, ışık sızması ve IPS Glow testi yapın.

Ölü pikseli zaten bilirsiniz:
Siteye girip tek tek bakın.

IPS Glow ve ışık sızması için ise:
Tüm ışıkları kapatın ve zifiri karanlıkta ekrana bakın. Çerçeve kenarlarından beyaz ışık çıkıyorsa ışık sızmasıdır. Ekranın ortasında veya etrafında parlama varsa IPS Glow'dur.
Rahatsız edici seviyede olmadığı sürece sıkıntı yok. Zaten kesin olur bunlar herzaman.

Mesela bu görsel: "Yeşiller = Işık sızması." "Kırmızılar = IPS Glow."
1755723425916.png

Öyle yapın. Gene de ölü piksel, ışık sızması ve IPS glow testi yapın.

Ölü pikseli zaten bilirsiniz:
Siteye girip tek tek bakın.

IPS glow ve ışık sızması için ise:
Tüm ışıkları kapatın ve zifiri karanlıkta ekrana bakın. Çerçeve kenarlarından beyaz ışık çıkıyorsa ışık sızmasıdır. Ekranın ortasında veya etrafında parlama varsa IPS glow'dur.
Rahatsız edici seviyede olmadığı sürece sıkıntı yok. Zaten kesin olur bunlar her zaman.

Mesela bu görsel: "yeşiller = ışık sızması." "kırmızılar = IPS glow."
Eki Görüntüle 2559757

Gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcıya göre ışık sızması az diyebilirim, IPS glow da biraz var.

Gözümü rahatsız etmedi sizce nasıl?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-21 at 00.47.03.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-21 at 00.47.03.jpeg
    85,8 KB · Görüntüleme: 14

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı