Herkese merhaba, ben bundan 3 ay önce Valorant'ı 100-200FPS arası rahatlıkla oynayabiliyordum fakat sonra bir şey oldu ve oyun bana problemler çıkarmaya başladı. Normalde harici Radeon 520 ekran kartım var fakat Valorant oynarken 70-80FPS arası FPS verdiği için ve 40'a kadar düştüğü için UHD 620 ile sorunsuz oynuyordum. Grafik ayarlarından Valorant için UHD 620'yi seçince oyun siyah ekranda kalıyor ve görev yöneticisinden baktığımda Radeon ekran kartımı kullandığı görülüyor. Radeon ekran kartımı aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığım zaman ise UHD 620 kullanımı yerlerde oluyor ve oyuna girdiğim zaman silah değiştirdiğimde bile drop yiyorum. 3 ay önce hiçbir problem yokken şimdi olması normal değil.
-Sorun RAM'den dolayı değil RAM kullanımı %80'i geçmiyor bile.
-Sorun UHD 620'den dolayı değil arkadaşım HD 4000 ile oynuyor ve drop yemiyor ayrıca CS:GO, Minecraft ve Tomb Raider'ı UHD 620 ile oynadım en ufak sorun oluşmuyor.
-UHD 620'nin sürücüsünü güncelledim sorun çözülmedi.
-Radeon 520'nin eski sürücülerini de denedim sorun çözülmedi.
-Oyunu kaldırıp yeniden yüklemedim en son deneyeceğim seçenek bu olacak.
-Sorunun kaynağı ısınması da değil.
-Sorunu tek yaşadığım oyun Valorant daha önce drop problemini Rocket League'de yaşadım fakat onun sebebi RAM'in yetersiz kalması.
Sistem:
4+4 8 GB 2400MHz RAM.
i5 8250u.
Radeon 520.
UHD 620.
1 TB 5400RPM.
Yaşanan sorunun videosu(ben çekmedim Intel'in sitesinde yayınlanmış):
-Sorun RAM'den dolayı değil RAM kullanımı %80'i geçmiyor bile.
-Sorun UHD 620'den dolayı değil arkadaşım HD 4000 ile oynuyor ve drop yemiyor ayrıca CS:GO, Minecraft ve Tomb Raider'ı UHD 620 ile oynadım en ufak sorun oluşmuyor.
-UHD 620'nin sürücüsünü güncelledim sorun çözülmedi.
-Radeon 520'nin eski sürücülerini de denedim sorun çözülmedi.
-Oyunu kaldırıp yeniden yüklemedim en son deneyeceğim seçenek bu olacak.
-Sorunun kaynağı ısınması da değil.
-Sorunu tek yaşadığım oyun Valorant daha önce drop problemini Rocket League'de yaşadım fakat onun sebebi RAM'in yetersiz kalması.
Sistem:
4+4 8 GB 2400MHz RAM.
i5 8250u.
Radeon 520.
UHD 620.
1 TB 5400RPM.
Yaşanan sorunun videosu(ben çekmedim Intel'in sitesinde yayınlanmış):
Son düzenleme: