Çözüldü UHD Graphics sistem Valorant'ta A critical error hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wmber

Femtopat
Daha fazla  
Laptopumu yeni aldım Valorant'ı ilk yüklediğimde sıkıntı yoktu daha sonra ne oldu bilmiyorum * a critical error has occured * hatası almaya başladım internetteki çoğu çözümü denedim. Sonra şans eseri Intel UHD Graphics ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakınca Valorant'ın açıldığını gördüm. Aygıt Yöneticisi'nden baktığımda iki ekran kartı gözüküyor biri Intel UHD diğeri NVIDIA RTX 4060 laptop ama Intel'in önceki sürümüne döndüğümde ya da devre dışı bıraktığımda PC kasıyor.

Çözüm
Hocam neden bilmiyorum BIOS'unuzu sunmamış Casper en iyisi Casper ile iletişime geçip BIOS'unuz istemektir. Hem sorununuzu anlatın belki yardımcı da olurlar.

Teşekkür ederim. İnternette dediklerine göre emailden yolluyolarmış inşallah düzelir.

Sorunu çözdüm yararlanmak isteyen olursa diye anlatayım: Ekran kartı sürücülerini sil yükle yaparken Casper'ın kendi sitesinden indiriyordum. NVIDIA için sıkıntı olmuyordu çünkü zaten yanında kendisi GeForce Experience indirdiği için otomatik güncelleniyordu ama Intel UHD'yi güncellemek için Intel Driver Support Assistant indirmeniz lazım. Zaten indirdiğiniz anda otomatik bildirim geliyor güncel değil diye. Yani ekran kartınızın güncel olup olmadığını Windows'tan kontrol etmeyin. Ekran kartınızın kendi sitesine gidip güncellemeleri bulun muhtemelen işe yarar.
Hocam 2 3 tane çözüm daha sunacağım deneyin olursa söylersiniz Windows'unuz güncel değilse Windows'u güncelleyin. İşe yaramayacağını düşünsem de Valorant'ı yönetici olarak çalıştırın belki izinlerle alakalı bir sorun yaşıyorsunuzdur. Bir de en güvendiğim çözüm ise BIOS'u ve chipseti güncellemek olur.
Hocam casperın sitesinden benim bilgisayar modelimin chipset sürücüsünü yükledim ama yine olmadı yine de teşekkür ederim yardımınız için

Hocam neden bilmiyorum BIOS'unuzu sunmamış Casper en iyisi Casper ile iletişime geçip BIOS'unuz istemektir. Hem sorununuzu anlatın belki yardımcı da olurlar.

Teşekkür ederim. İnternette dediklerine göre emailden yolluyolarmış inşallah düzelir.

Sorunu çözdüm yararlanmak isteyen olursa diye anlatayım: Ekran kartı sürücülerini sil yükle yaparken Casper'ın kendi sitesinden indiriyordum. NVIDIA için sıkıntı olmuyordu çünkü zaten yanında kendisi GeForce Experience indirdiği için otomatik güncelleniyordu ama Intel UHD'yi güncellemek için Intel Driver Support Assistant indirmeniz lazım. Zaten indirdiğiniz anda otomatik bildirim geliyor güncel değil diye. Yani ekran kartınızın güncel olup olmadığını Windows'tan kontrol etmeyin. Ekran kartınızın kendi sitesine gidip güncellemeleri bulun muhtemelen işe yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam çözmenize sevindim ama keşke driverları indirdiniz mi dediğimde evet demeseydiniz. Hem siz de bu kadar uğraşmamış olurdunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı