UHD tamamen devre dışı bırakılabilir mi?

kubilik1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Dizüstü bilgisayarımda (Monster Abra A7 V12) hem Intel UHD var hem de GTX1650 var. Oyunlarda 1650, diğer işlerde UHD çalışıyor. Ancak ben tamamen 1650 çalışsın istiyorum. UHD'yi hiçbir şekilde görmesin bilgisayar. Bunu nasıl yapabilirim? Lütfen buna gerek yok gibi mesajlar yazmayın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-07-09 160416.png
    Ekran görüntüsü 2021-07-09 160416.png
    115,5 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Dizüstü bilgisayarımda (Monster Abra A7 V12) hem Intel UHD var hem de GTX1650 var. Oyunlarda 1650, diğer işlerde UHD çalışıyor. Ancak ben tamamen 1650 çalışsın istiyorum. UHD'yi hiçbir şekilde görmesin bilgisayar. Bunu nasıl yapabilirim? Lütfen buna gerek yok gibi mesajlar yazmayın.

Otomatik yazan kısmın üstünden Windows grafik ayarlarını açıp değiştirmeyi deneyin.

Bunu yapmak pek sağlıklı olmaz ama sen bilirsin. Aygıt yöneticisinden görüntü bağlaştırıcılarına tıkla UHD'ye yan tıkla devre dışı bırak de tamamdır. Siyah ekranda kalma sorunu yaşarsan sistemi kapat güvenli modda başlatıp tekrar etkinleştir. Sol alt köşeye sağ tıkla aygıt yönetisi orada.

Bunu yapmak pek sağlıklı olmaz ama sen bilirsin. Aygıt yöneticisinden görüntü bağlaştırıcılarına tıkla UHD'ye yan tıkla devre dışı bırak de tamamdır. Siyah ekranda kalma sorunu yaşarsan sistemi kapat güvenli modda başlatıp tekrar etkinleştir. Sol alt köşeye sağ tıkla aygıt yönetisi orada.
sağlıklı olmaz derken? Otomatikmen Oyunlarda zaten kullanılmıyor, Masaüstünde kullanılıyor. Bazen Oto oyunlarda bi kullanıp sonra tekrar kullanmayı salıyor. Hiç seknronu bozmaya gerek yok.
-Devre dışı bırakıp, kullansın.

Peki BIOS'tan yapılabilir mi? Böyle ayarlar var. Dediğiniz gibi yapınca PC yine de Uhd etkisinden tamamen kurtulamıyor. Nvidia'nın bazı özellikleri hâlâ kısıtlı.

Dosya Ekleri

• IMG_20210709_162534.jpg
    IMG_20210709_162534.jpg
    133,4 KB · Görüntüleme: 159
  • IMG_20210709_162552.jpg
    IMG_20210709_162552.jpg
    103,7 KB · Görüntüleme: 161
Arkadaşım da Monster'ın farklı bir bilgisayarını kullanıyordu ve düşük FPS sorunundan yakınıyordu. BIOS'tan tamamen devre dışı bırakmış ve Valorant'ta 250'den 400 FPS'ye fırlamış. Tabii benim amacım bu değil. Şimdi de FPS değerlerimden memnunum ama Nvidia Shadowplay ya da onun gibi özelliklerden mahrum kalıyorum. Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakınca sadece ekran çözünürlüğü bozuluyor başka bir şey olmuyor. Eğer tamamen devre dışı bırakmayı biliyorsanız sevinirim. Cevaplarınız için teşekkürler.

MUX Switch bulunmuyorsa tamamiyle devre dışı bırakamazsınız.
Monster destek ekibi de aynısını söyledi. Bazı laptoplarında varken bazılarında yokmuş bu yüzden benimkinde de tamamen devre dışı bırakılamazmış. Peki bilgisayarı televizyona ya da monitöre HDMI ile bağlayınca niye uhd iptal oluyor onu merak ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı