UI tasarımla ilgili ne yapılmalı?

790714

Femtopat
Çöp adam bile çizemiyorum, tasarımla estetikle aram sıfır 0. stajda şimdi kod yazmadan site, mobil uygulama yapma platformu var yeni çıkmış, çok özellik yok ve çok dandik. UI tasarım bile yapılıyor diyemem, basit elementler ve, klasik sitilleme özellikleri var. Acayip soğudum. Ama bu platform üzerinden devam edersem işe alınacağım gibi. Ben ise kod yazmayı, React yazmayı özledim. 2 yıllık bp mezunuyum, kimse de işe almaz beni. Buraya bırakırsam açıkta kalacağım, sizce ne yapmalı?

Eğer react yazmayı seviyorsan oradan devam et. Ben o tarz platformlara pek güvenmiyorum. Ne olacakları belli değil. 2 gün sonra unutulma, firmanın batması, firmanın satılması, gibi gibi. Bir çok etken var, react günümüzün nimetleri arasında yer alıyor, bilen iyi ekmek yiyor. Benim sana önerim UI tasarımını AdobeXD Figma gibi platformlarından yapman olacaktır.

İşe alınma meselesini de kariyerini react, angular, vue gibi günümüzün popüler kütüphaneleri ile inşa etmen geleceğin için çok faydalı olacaktır.

Tasarım yeteneğin 0 olması bence bir engel değil. Gerek geçmiş sanatçıların yaptıkları sanat eserlerini inceleyerek, gerek youtube üzerinden UI tasarım videolarını izleyerek, kendini geliştirebileceğine inanıyorum. Yani bol bol önceden yapılmış tasarımları inceleyeceksin gerekirse ders alacaksın ufkunu açacaksın.

Sana önerim bunlar, umarın istediğin yere gelirsin üst mertebelere ulaşırsın. Yolun açık olsun.

Bu kadar kapsamlı cevap beklemiyorum teşekkür ederim. CEO ile toplantıdaydık, platform için gelecek planlarından bahsetti ama ne kadarı olur dediğin gibi muamma. Hem react hem angular aynı anda geliştirmek mantıklı mı ? Öyle yapayım mı sence ? Bu figma baya figma to react gibi convertler yapıyor mu ?

Bu kadar kapsamlı cevap beklemiyorum teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek.
Hem react hem angular aynı anda geliştirmek mantıklı mı ? Öyle yapayım mı sence ?
Kafan karışabilir, pek önermem. Ben bile aynı anda bir kaç farklı dil öğrenmiyorum, tabi bu sana bağlı ben yapabilirim, bunun üstesinden gelebilirim diyorsan o kapasite sende varsa hiç durma. Kendini sürekli geliştirmen ve güncel kalman önemli.
Bu figma baya figma to react gibi convertler yapıyor mu ?
Çok ufak bir araştırdım senin için sanırsam var, tabi sen daha detaylı araştırarak öğrenebilirsin. Hiç olmazsa bile tasarımı koda dökmen senin gelişimin için daha yararlı olacaktır.

Teşekkür ederim. Büyük adamsın. Gönlünce olsun her şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…