UI ve UX designer olmak

falanlar

Decapat
Katılım
10 Mart 2021
Mesajlar
107
Selam UI ve ux Designer'a ilgimin olduğunu fark ettim bunun için figma öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. Sorum şu bu meslek dalında iyi yerlere gelebilir miyim? Kazançları normal bir 3D tasarımcısı ile karşılaştırıldığında nasıl kalıyor? Bilen varsa ilgilenebilir.
 
10 yıl bu mesleği yaptım. 3D'cilerin aldığı maaş daha fazla. Türkiye'de sanatın hiçbir anlamı kalmadı. Eğer yapacaksan yurtdışında yapmanı öneririm. Freelance imkanı da var. Art Director olabilirsin. Video editlemeyi de öğrenirsen tadından yenmez.
 
Hocam ne yapmalıyım tavsiyelerin neler.
Şu başlıkları araştırmanı öneririm. Çok konu var ama hepsini sindirirsen başarılı bir sanatçı olup insanların dikkatini çekebilirsin:
  1. Web tasarımın prensipleri
  2. Renk kullanımı
  3. Yazı tipi kullanımı
  4. Görsel kullanımı
  5. Arayüz tasarım çeşitleri

Bir tasarımcı daima başkalarından ilham almayı bilmelidir. Esinlenmek, tasarım ufkunu genişletmek için bir zorunluluktur. Şu adreslerden, graphic design ve ui design başlıkları altındaki tasarımcıların işlerini ve beğenileri toplamış tasarımları inceleyebilirsin. O tasarımlar genelde konsept tasarımlardır ama iş başvuruları için reputasyonunu artırır:
  1. Behance
  2. Dribbble
  3. Portfolio
  4. Coroflot
  5. Portfoliobox
  6. Fabrik
  7. Carbonmade
  8. Cargo
  9. UI8 | Curated Marketplace for Designers

Bir Arayüz tasarımcısının elinden gelmesi gereken işler normalde:
  1. Figma'da prototip hazırlamak,
  2. Photoshop'ta ve Lightroom'da fotoğraf düzenlemek,
  3. Illustrator'da vektörleri kullanmaktır.

UI Designer temelde bunlardan ibarettir. Fakat ekstra yetenekler eklemek istersen:
  1. Premier'de video düzenlemek,
  2. 3D tasarımlar üretmek,
  3. Ses işlemek.

Dipnot: Diğer ülkeleri bilmem ama benim ülkemde ben hangi iş yerine girdiysem orası, başkalarının tasarımlarını (literally) çalıp üzerinde oynama yaparak sattı. Türkiye'de kalıp esnafa b*ktan internet siteleri hazırlamaktansa, onun bunun tasarımını çalıp başkasına kakalamaktansa, globalde kaliteli ve eşsiz işler üretmeni tavsiye ediyorum.

İngilizce zorunluluktur!
Bol şans.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı