Ukrayna'dan İçki Getirmek

Malum, Ukrayna'ya kimlik ile girebiliyoruz ve TL orada oldukça değerli. Ben de Lviv'e bir gezi planladım, makul bir miktar ile tatil yapmak istiyorum. Gelirken de bol bol alkol alıp Türkiye'ye sokma gibi bir niyetim var ancak bu işler nasıl yürüyor, daha önce bu tarz bir girişimde bulunan var mı acaba? Bazı yerlerde yasal hakkınız 1 litre demişler, bazıları da 6-7 şişe soktuğunu iddia etmiş. Giriş yaparken sorun çıkmayacak şekilde nasıl getirebilirim sizce?

Yasal olarak Asim'in verdigi bilgiler dogrudur, ama ben senede en az 2 kere Türkiye'ye gelen bir insan olarak tek bir gümrük memuru cevirmedi yolumu, son 3 sene icinde getirdigim CPU, GPU ve Laptoplarin haddi hesabi yok.

Icki olarak en son sunlari getirdim.

• 8x 70'lik Yeni Raki
  • 3x 70'lik Dolmabahce Raki
  • 3x 35'lik Yeni Raki
  • 5x Johnie Walker
  • 2x Jack Daniel's
  • 100x Cikolata

Gerisini hatirlamiyorum bile ayrica kücük Likör ve Jägermeister saymiyorum :)
Elbette cevirseler idi gümrükte kesin cezasi vardir, ama 20 senedir beni hic cevirmediler :)

Şimdi sorularımı sorabilirim o zaman. Girerken nasıl sokuyorsun? El bagajında mı normal valizde mi? Ayrıca X-ray'de gözükmüyor mu onca zımbırtı? Kaçakçılıktan falan sakata gelmeyelim sonra :confused:

Zirt pirt uzaklastirmasalar ne cevaplar alirsin da :)
Neyse kesinlikle el bagajinda getirmiyorsun, zaten el bagajinda cam sise ve sivi zaten yasak. Normal bavula ickileri ve arasina bol destek koyuyorsun (Kiyafet falan), X-Ray güvenlik isleriyle ilgileniyor yani senin bavulundaki siselere güvenlik karismaz, gümrük karisir. Dedigim gibi gümrükde sikinti yasayacagini hic zannetmiyorum.

El bavulunda cikolata vs. getirebilirsin, ama su bile olsa asla sivi geciremezsin!

Usta vallahi adamsın, şu an o kadar mutlu oldum ki :rolleyes: Umarım sendeki şans bende de tekerrür eder ve gümrükte saçma işlere kalkışmazlar.

O zaman bavulda kıyafetlerin arasına saklıyorum içkileri, el bagajına da abur cubur falan koyarım senin dediğin gibi. Eksik olma, çok iyi oldu cidden!

Usta vallahi adamsın, şu an o kadar mutlu oldum ki, :rolleyes: Umarım sendeki şans bende de tekerrür eder ve gümrükte saçma işlere kalkışmazlar.

O zaman bavulda kıyafetlerin arasına saklıyorum içkileri, el bagajına da abur cubur falan koyarım senin dediğin gibi. Eksik olma, çok iyi oldu cidden!

Estagfurullah Steam'den ekle istersen, daha fazla tüyo vereyim.
Burada hakli olarak bazi seyleri yazamiyorum. Ukrayna'dan daha fazla ne getirebilirsin sana söyliyeyim. :)

Şunu nasıl getireceğime dair de bir tüyo vardır umarım :aşk:

ukraine.jpg

Steam yok bende ama sana ulaşacağım bir şekilde, kardeşimden ödünç alırım olmazsa :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı