Ulaştırma ve altyapı bakanı "2023'e kadar tüm mahallere fiber gelecek"

Ne düşünüyorsunuz? Gerçekci olabilir mi?

Yazıda "tüm mahallelere kadar fiber gelecek" demiş. Mahalleden eve ADSL ya da VDSL ile geldikten sonra Fiber gelse ne işe yarar. Zaten önceki sayfalarda birisi de yazmış çoğu mahallede Fiber var.

@zeki1981 Geldiği belirsiz altyapı HiperNet diyor.

Bazı forumlara baktım kimisi kabine kadar gelmiş diyor.
Bazıları sadece VDSL 2+ diyor.
Kabinin fiber olup olmadığını en basit içinde elektrik saati varsa ve sesli çalışıyorsa anlarsın.

Yarın bakarım 2 kabin var birisi büyük diğeri biraz küçük.

@zeki1981 geldiği belirsiz altyapı HiperNet diyor.

Bazı forumlara baktım kimisi kabine kadar gelmiş diyor.
Bazıları sadece VDSL 2+ diyor.

Yarın bakarım 2 kabin var birisi büyük diğeri biraz küçük.

Hocam VDSL HiperNet alabiliyorsan senin bağlı olduğun kabinde fiber var demektir.
Ama hızın kabine yakın ya da uzak olmana göre değişir.

Arkadaşlar yapıp yapamayacağına dair yorum yapabilirsiniz. Ama 2023 seçimlerinde. Adam zaten iktidarda kalmak istiyor vaat verecek yapamazsa gidin başkasına verin. Sallıyor falan demek bir fayda getirmez. Umarım getirir deyin belki gelir. Böyle bir adım atacağız diyorlarsa peşini kovalamamız gerek dalga geçmek değil.

Ben bir tık inanıyorum. Sebepi ise müstekilde oturuyorum ve Telekom fiber döşedi. İlk başvurduğumuz iptal etmişlerdi kabul dahi etmemişlerdi.
Bende inanıyorum, çünkü buralarda da bir anda yollar kazılmaya başlandı. Yetkililere -Türk Telekom çalışanları, taşeron işçi değil direkt santrale gidip sordum- sorduğumda bana bütün mahallenin fiber altyapı ile yenilendiğini ve herkese 100Mbps hız vereceklerini söylediler. Daha önce mahallemde fiber olarak VDSL olarak 30Mbps olarak vardı ama eski şekil saha kutularından vardı her yerde. Şimdi 1 gün önce dışarı çıktığımda gerçekten mahallenin her yerini kazmış belediye. Her yeri gezdim ve yoldaki vatandaşlara soruduğumda mahallenin baştan sonuna kadar kazmış. Belediye asfalt yeniliyor, bu sırada Türk Telekom ise fiber altyapıyı yeniliyor. Mahallemdeki tüm eski kutular yerini yeni modern Tip-7 ve Tip 23 fiber kabinleri ile değişti şu anda neredeyse. Bursa gibi bir Büyükşehir'in merkez ilçesi Yıldırım'ın en büyük mahallelerinden birinde oturuyorum ve bu gerçekten büyük iş. Böyle her mahalleye yaparlarsa gerçekten başarabilirler. Bu arada sadece kendi mahallemi gezdim, ancak bizim mahallenin devamı olan diğer mahallelerden aldığım duyumlar da aynı şekilde bütün caddelerde baştan aşağı tüm asfalt sökülmüş diyorlar. Bu durumda sanırım gerçekten ilerliyorlar demektir. Bizim burada ana cadde dahil tüm asfaltları söktüler.

Amaç oy koparmak. Her seçim yaklaştığında ortaya bir şeyler atıyorlar.
Hocam doğru ama seçime daha 2 yıl var...

Hocam VDSL HiperNet alabiliyorsan senin bağlı olduğun kabinde fiber var demektir.
Ama hızın kabine yakın ya da uzak olmana göre değişir.

HiperNet TT açıkca kabin küçüktü ben tahmin ediyordum sizden aldığım iyi oldu.

Asıl sorun olup olmaması değil ailemi ikna etmek.
VDSL güya 16/5 120TL gibi komik bir rakama alıyoruz :D.

Ama, kabin küçük diye Fiber geldi diye sevinmek ne kadar doğru bilemem.
Yani bir şey indirirken 10 saat beklemek nedir?

Ailemi ikna etmem lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı