Ultrawide monitör için sistem önerisi

Bütçe
40bin - 50bin TL

nomenmihiestaad

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, eski PC'min yerine sıfırdan sistem kurmak istiyorum. Ayrıca yakın gelecekte 2K ultrawide OLED monitör almak istiyorum ama bütçeye dahil değil o. Rekabetçi veya Online oyun oynamıyorum daha çok yarış vs oynuyorum. RDR2 gibi bir oyunda veya uçuş simülasyonlarında 2K ultrawide monitörde akıcı bir oyun deneyimi olmasını istiyorum. Bütçe genişleyebilir ama çok aşılmaması iyi olur. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
7600X islemci ile Thermalright Assassin Peerless SE sogutucu, Sapphire 7800XT GPU, Patriot Viper Venom DDR5 RAM (16 GB x 2), Samsung EVO 990 1 TB SSD, MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (Micro-ATX boyutunda), Asus Prime AP201 Micro-ATX kasa, MSI MAG A650BN 80 Plus Bronze PSU, 4 tane de fan (Arctic P12 var, en sessiz ve en guclu fanlardan biri. Fiyati biraz pahali, 500 TL civari. Bundan 4 tane desek kabaca 2000-2500 TL civari.) desek en fazla kabaca 55k ediyor. Tabi bir de bunun yaninda ben sahsen 5 yildir Japonya'da yasadigim icin Turkiye'nin piyasasini yeterince iyi takip edememis olabilir, yani benim verdigim bu 55k fiyata belki de cok daha iyi bir sistem dizilebilir. Akakce'den bakarak ben boyle dizebildim. Baska arkadaslar da onerilerde bulunurlarsa onlara da goz atin derim. Hazir sistem kesinlikle almayin cunku butceniz kendiniz dizebilecek kadar yeterince var. Hazir sistemlerde kullanilan anakartlar "dandik" oluyor genelde. Ya overclock destegi yada VRM sogutmasi kotu oluyor falan gibi yani.

Dediğin oyunlar galiba ekran kartı isteyen oyunlardı ( eğer işlemci ağırlıklıysa 7800XT ve 7800x3D sistem al)
Toplamda 51k.
Eğer bütçen daha çıkabiliyorsa 9070XT'nin stoklarının yenilenmesini bekle şu anda stok kalmadığından fiyatlar aşırı pahalı stoklar yenilendiğinde fiyatı eski haline dönecektir diye düşünüyorum.

7600X islemci ile Thermalright Assassin peerless SE sogutucu, Sapphire 7800XT GPU, Patriot Viper Venom DDR5 RAM (16 GB X 2), Samsung EVO 990 1 TB SSD, MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (Micro-ATX boyutunda), ASUS Prime AP201 Micro-ATX kasa, MSI MAG A650bn 80 Plus Bronze PSU, 4 tane de fan (Arctic P12 var, en sessiz ve en guclu fanlardan biri. Fiyati biraz pahali, 500 TL civari. Bundan 4 tane desek kabaca 2000-2500 TL civari.) Desek en fazla kabaca 55k ediyor. Tabii bir de bunun yaninda ben sahsen 5 yıldır Japonya'da yasadigim icin Türkiye'nin piyasasini yeterince iyi takip edememis olabilir, yani benim verdigim bu 55k fiyata belki de cok daha iyi bir sistem dizilebilir. Akakçe'den bakarak ben boyle dizebildim. Baska arkadaşlar da onerilerde bulunurlarsa onlara da goz atin derim. Hazir sistem kesinlikle almayin cunku butceniz kendiniz dizebilecek kadar yeterince var. Hazir sistemlerde kullanilan anakartlar "dandik" oluyor genelde. Ya overclock destegi ya da VRM sogutmasi kotu oluyor falan gibi yani.

Çok teşekkürler hocam. Zaten halihazırda bir sistemim vardı kendim topladığım ama çok eskidi o yüzden fikir almak istedim sağ olun.

Dediğin oyunlar galiba ekran kartı isteyen oyunlardı ( eğer işlemci ağırlıklıysa 7800XT ve 7800x3D sistem al)
Toplamda 51k.
Eğer bütçen daha çıkabiliyorsa 9070XT'nin stoklarının yenilenmesini bekle şu anda stok kalmadığından fiyatlar aşırı pahalı stoklar yenilendiğinde fiyatı eski haline dönecektir diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam bu parçaları dikkate alacağım. Çok sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı