Undertale: Dünya'da en çok abartılan oyun!

Evet hocam yazdıklarınızda haklısınız galiba ben tümden türü sevmiyorum. Bir de bu kadar sert yazdığım için kusura bakmayın biraz gerçekten oyuna sinirlendim

Belki aylar veya yıllar sonra fikrim değişebilir ama şu anlık oyunu rafa kaldırıyorum...

Benim de bir türlü sevemediğim, hatta overrated demekten pek çekinmediğim bir oyun. Toby abinin eline koluna sağlık ama kitlesinin abarttığı kadar değil.

Bu arada bilgisayarımın kötü olduğu bir dönemde oynamıştım. Öyle GoW gibi AAA oyunları oynayıp üstüne oynadığım bir şey değildi. Pek oyun geçmişim de yoktu. Tertemiz sayfa gibi bir şeydim. Ve beğenmedim dedikleri kadar. Benden alırı en fazla 6/10.

Undertale ile böyle konuşana da denk gelmek zor. Birbirimize destek olmamız lazım.

1 kişi tarafından yapılmış bir oyun bu. Tabii ki prodüksiyon ve oynanış bağlamında çok eksiklikler olabilir. Fakat galiba sizin ve genel camianın anlamadığı şey, Undertale'in bu eksikliklerle en üstlere tırmanması. Zaten bu bir oyun değil, sanat eseridir. "Ben zengim olam höö." edasıyla yapılmış bir oyun değil kendileri. Herkese hitap etmesi de mantıklı değildir. Hele bunun Türkiye'deki kitleye göre yorumlanmasını ele alırsak Undertale'i toplam oyuncu kitlesinin max. %20 - 30'u sever. Bizde böyle oyun kültürü yok. Bizim oyun kültürümüzde; kılıçlı yada silahlı adam, haritadaki sarı boncuğa gidip oradaki düşmanları 100000 kere öldürsün var. Tabii bunu yaparken gerçekçi grafikler, seksi hatunlar ve mükemmel özellikli bir anakaraktere de sahip olacak oyun. Bu arada bilmiyorsan Zelda baya sevilir ve övülür. TR'de sesi çıkmıyor sadece. Fizik motoru ve Game Design'ı en iyi olan oyunlardan biri.

Yazdıklarınıza hak veriyorum hocam ama nedense ben bu oyunu gerçekten sevemedim, önceki arkadaşların yazdığına göre ben oyunu değil tümden türü sevmiyorum.

Yazdıklarınıza hak veriyorum hocam ama nedense ben bu oyunu gerçekten sevemedim, önceki arkadaşların yazdığına göre ben oyunu değil tümden türü sevmiyorum.
Buna yapabilecek zaten bir şey yok ki. Bu tarz oyunları ya baştan seversin ya da artık oyunların monotonluğunu ve tekrarlanan yapısını anladığın vakitlerde, yeni bir tür ve soluk istersin; işte o zaman bu tarz oyunlara başlarsın. Veyahut hiçbir zaman sevmezsin ve ilgilenmezsin. Bence burada makul olan davranış, eğer sevmiyorsan eleştirmemen. Çünkü türden hoşlanmıyorsan ve seni bağlamıyorsa, zaten seni alakadar eden bir şey yoktur. Bu senin durumunda şu noktadan sonra gerçekleşmesi gereken bir şey. Çünkü türü sevmediğinin farkına sanırsam yeni vardın.

Olabilir dostum herkes herkesin sevdiğini sevecek diye bir kaide yok. Mesela ben de online FPS oyunlarının hiç birini sevmiyorum.

Herkes her oyunu sevmez, her insan farklı oyun türlerine ilgi duyar ve tercihlerini onlardan yana kullanır. Sizin de öyle olması muhtemel. Kendi adıma konuşayım, yüzlerce oyunu irili ufaklı büyük küçük demeksizin oynamaya çalışırım. Ve Undertale'ı hakkındaki abartılı yorumları görmeden oynamıştım. Oyunun grafikleri, pixel-art grafiklere bayılan beni bile en başlarda irrite etmişti. Çok dandik gelmişti gözüme ilk saatlerde, ancak zaman geçtikçe düşüncem tersine döndü ve alıştım, atmosfere katkı sağlayan bir öğeye dönüştü grafik. Karakterlerin yaptığı ters köşeler ve zekice yazılmış diyaloglar, yüzde tebessüm oluşturan birbirinden farklı karakterler ve enfes müzikler birleşince, bence bir şaheser bu oyun. Hatta ve hatta, RDR2-Persona3-Castlevania SOTN oyunlarının üstünde yer alıyor gözümde. Ancak burada çok önemli bir kriter var, oyuna başlarken nasıl bir beklenti ile oturduğunuz. Ben oyunun çok övüldüğünü duysam da aşırı abartılı yorumlara denk gelmemiştim mesela. Mesela yine sıfır beklentiyle girip çok beğendiğim Beholder oyunlarını size arşa çıkarıp anlatsam sonunda hayal kırıklığına uğramanız olası. Olay beklenti ve zevklerinizde bitiyor kısaca.
Ha unutmadan, forumdaki tahminen 10-13 yaş arasındaki Undertale'ı +100 saat oynayıp YouTube'daki tüm teori videolarını izleyip Discord sunucularında tartışan birilerine denk gelirseniz geçmiş olsun şimdiden , yazınızdaki ofansif kelimeler sıkıntı çıkartabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…