Sürprizbozan Undertale hikayesi

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kirmizi Rias

Hectopat
Yer
School
Daha fazla  
Arkadaşlar undertale oynadım hikayeyi bilir gibiyim fakat anlamadığım yerler var. Onları hemen soru şeklinde anlatayım.

Chara neden sevdiklerini öldürüyor?

Flowey asriel değil miydi? Ve onun en sevdiği arkadaşı değil miydi? Neden onu oyunun sonunda öldürüyor?

Chara neden ruhumuzu istiyor? O zaten bir ruh değil mi?

Chara'ya ruhumuzu verdikten sonra ve dünyayı sildikten sonra ne oluyor?

Frisk Chara'nın mezarına düşüp birbirlerine bağlanıyorlar. Çünkü ikisi de "kararlılık" ruhuna sahip. Chara insanlardan nefret ettiği için onu tehdit ediyor ve Frisk'i kontrol ederek canavarları öldürttürüyor. Çünkü ulaşmak istediği amaç güç toplayıp insanlığı yok etmek. Chara bu yüzden kötü sonda Frisk'e bu dünyayı sıfırlamasını ve ruhunu ona vermesinin gerektiğini söylüyor. Çünkü chara sevdiklerini geri getirecek ve yeteri kadar gücü topladığı için Frisk'in bedenini ele geçirip, insanlığı yok edecek ve istediğine ulaşıp hayallerindeki dünyayı oluşturabilecek... @AntenOS'den çaldım :D.

Arkadaşlar undertale oynadım hikayeyi bilir gibiyim fakat anlamadığım yerler var. Onları hemen soru şeklinde anlatayım.

Çünkü insanlar asrieli öldürünce chara insanalara çok sinirleniyor ve onları öldürmek istiyor ama ruhu yeraltına hapsolsuğundan hıcını canavarlardan çıkarıyor
Flowey asriel değil miydi? Ve onun en sevdiği arkadaşı değil miydi? Neden onu oyunun sonunda öldürüyor?
Çünkü flowy ve asriel frisk ve chara gibi değişebiliyor ve nerdeyse hep flowy var asriel asla flowy e dönüşmek istemedi ondan nefret ediyordu chara da o yüzden flowyi öldürdü
Bariyeri kaldırıp insanları öldürmek için

Onu bilmiyorum sjsbhdvbdhdb

Arkadaşlar Undertale oynadım hikayeyi bilir gibiyim fakat anlamadığım yerler var. Onları hemen soru şeklinde anlatayım.

Öncelikle kusura bakma bayağı geç cevaplıyorum yani gereksiz bildirim olarak gelecek ondan üzgünüm.
Tüm cevapları anlaman için okuman gereken yer: Chara insanlıktan nefret ediyor ve insanlığı yok etmek için planlar kuruyor. Bir gece evden kaçıyor daha sonra ebott dağına çıkıp intihar etmek istiyor böylece insanlar onu bulamayacaklardı ve kayboldu diye düşüneceklerdi. Fakat düştüğü yer çok yumuşak olduğu için ölmüyor. Sonra asriel ile tanışıyor toriel ve asgore onu evlat ediniyor falan. Sonra charanın aklına bazı fikirler gelmeye başlıyor ( eğer insanlara kötü canavarlar iyi ise neden onlar burada tutsak ediliyor asıl insanlar burada canavarlar orada olması gerek vb. ) daha sonra bir plan yapıyor ve asriele sunuyor. Asriel yapmak istemeyince piskolojik baskı ile onu ikna ediyor ve altın renkli çiçekleri yiyor chara ölünce asriel onun ruhunu emiyor ve bariyeri geçiyor ( bu arada chara asrielin vücudunda yaşıyor onla konuşuyor falan ). Sonra charanın köyüne gidiyorlar köydekiler charayı asriel öldürdü zannediyor ona saldırıyorlar chara asriele onlara saldır diye bağırıyor asriel yapmayınca chara asrielin vücudunu kontrol etmeye çalışıyor ondan dolayı asriel insalara gülümseyip yer altına geri geliyor.
1. sorunun cevabı: Bu arkadaşında dediği gibi.

Frisk Chara'nın mezarına düşüp birbirlerine bağlanıyorlar. Çünkü ikisi de "kararlılık" ruhuna sahip. Chara insanlardan nefret ettiği için onu tehdit ediyor ve Frisk'i kontrol ederek canavarları öldürttürüyor. Çünkü ulaşmak istediği amaç güç toplayıp insanlığı yok etmek. Chara bu yüzden kötü sonda Frisk'e bu dünyayı sıfırlamasını ve ruhunu ona vermesinin gerektiğini söylüyor. Çünkü chara sevdiklerini geri getirecek ve yeteri kadar gücü topladığı için Frisk'in bedenini ele geçirip, insanlığı yok edecek ve istediğine ulaşıp hayallerindeki dünyayı oluşturabilecek... @AntenOS'den çaldım :D.

2. sorunun cevabı: Yukarıda yazdığım gibi asriel charaya ihanet ediyor ondan dolayı chara asrieleden nefret ediyor kötü sonda ona hiç acımadan öldürmesinin sebebi bu.
3. ve 4. sorunun cevabı: 1. sonrunun cevabında var.

Glitchtale sadece bir animasyon biliyorsun değil mi?

Yan aular oyunun hikayesinin anlamda faydalı oluyor ( hepsi değil X tale ve glitchtale gibi olanlar sağlıyor. Underverse sağlamıyor ) mesela glitchtale de frisk charaya suç atıyor kendi nefreti ondaymış gibi gösteriyor falan ama bunun gerçek oyunda da frisk suçu charaya atıyor ondan sonra chara sarielin insanlara saldırmazsa charanın vücudu ele geçirip charanın insanlığı yok etmeye çalışacağı sahne falan bunlar Undertale'da söylenmese de normalde olan şey buy yani bazı aular aslında oyunda olan sahneleri anlatıyor.

Son düzenleme:
Chara o sırada aynı flowey gibi ruhsuz ve bu yüzden kötü davranıyor, aslında iyi biri ve canavarları ailesi olarak görüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı