Undervolt nedir, nasıl yapılır?

Godlixy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5-6600 | Sapphire Pulse RX 590
Ekran kartı
Sapphire Pulse RX 590
Undervolt nedir? Ekran kartı performansını düşürür mü?

Rehberler mevcut rehberlere ve videolara bakın. Ve şunu unutmayın herkesin yaptığı voltaj değeri sizde uyumlu olmayabilir. Silikon bazlı cihazlar oldukları için voltaj değerleri değişebilir. Deneme yanılmayla yavaş yavaş kendi değerinizi bulun derim.

Undervolt kisaca islemcinin veya ekran kartinin voltajini dusurmektir, ThrottleStop uygulamasi ile yapilir. @erengore hocamin bununla alakali bir rehberi mevcut.

Son düzenleme:
Undervolt kisaca islemcinin veya ekran kartinin frekansini dusurmektir, ThrottleStop uygulamasi ile yapilir. @erengore hocamin bununla alakali bir rehberi mevcut.

Hocam anladığım kadarıyla performansı düşürüp sıcaklığı azaltıyor. Doğru mudur?

Undervolt kisaca islemcinin veya ekran kartinin frekansini dusurmektir, ThrottleStop uygulamasi ile yapilir. @erengore hocamin bununla alakali bir rehberi mevcut.
Undervolt adı üstünde voltaj düşürmektir, sizin dediğiniz underclock, ikisi birbirinden farklı. Undervolt yaparken performans kaybetmezsiniz, düşük voltajda aynı frekansı çalıştırmayı deneyerek stabilite yakalamaya çalışırsın.

Youtube üzerinde onlarca GPU undervolt videoları var, size en kolay geleni bulup yapabilirsiniz.

Undervolt adı üstünde voltaj düşürmektir, sizin dediğiniz underclock, ikisi birbirinden farklı. Undervolt yaparken performans kaybetmezsiniz, düşük voltajda aynı frekansı çalıştırmayı deneyerek stabilite yakalamaya çalışırsın.

Yani ekran kartı sıcaklığı düşürmek için undervolt mu yapmalıyım?

Youtube üzerinde onlarca GPU undervolt videoları var, size en kolay geleni bulup yapabilirsiniz.
Kusura bakmayin, karistirmisim. Yanlis bilgi ise affola.

Evet. Undervolt size 7-10 derece kadar düşüş sağlayabilir, daha da düşük sıcaklıklar için kart bakımı, kasa hava akışı vesaire etkenler de devreye girer.

Peki nasıl yapabilirim? Hangi program kullanmalıyım? Herhangi bir zararı olur mu kartıma?

Peki nasıl yapabilirim? Hangi program kullanmalıyım? Herhangi bir zararı olur mu kartıma?
Hiç bir zararı yok tam tersine herkesin yapması gereken bir işlem, kartın ömrünü arttırır. Program olarak en kolayı MSI Afterburner, youtube da " ekran kartı undervolt " yazarsanız bir çok anlatım var. Hatta sisteminize bağlı hem çekirdek hızını arttırıp hem de voltaj düşürerek overclock ve undervolt işlemini aynı anda bile yapabilirsin.

PNY 1660S sahibiyim, kartım max gücünde yaklaşık 1875 frekansta 75 derecede çalışıyordu, kartın frekansını 1920 seviyelerine çektim ve voltajını MSI Curve editor üzerinden 825 seviyelerine çektim, bu sayede kartıma overclock yaparak FPS'ini arttırdım, aynı zamanda voltaj düşürerek yaklaşık 8 derece düşüş sağladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı