Undervolt sonrası CPU Debug LED yanıyor

Onur Semi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu sorun ilk başlarda GTA V'de oluyordu. Son bir hafta içerisinde bir defa başlangıçta bir defa da EU4 oyununda oldu. Hata şöyle: Ekran bir anda gidiyor CPU Debug LED yanıyor ve DP no signal yazıyor ama fanlar klavye ışıkları mouse ışığı falan her şey çalışıyor. Reset atınca düzelip açılıyor ama oyunlarda olması sıkıntı oluşturuyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de mevcut. Yalnız oyunda değil de render esnasında oluyor. OCCT ile ben de yapayım testi, kaç dakika yapmalıyım?

Peki, sonuçları bekliyorum.
Şimdi işleme undervolt uygulamıştım. Base değer 1.250 ve ben 1.1000'e indirdiğimde sistem açılmadı Debug verdi. Rebootlayıp bu değeri 1.2000'e çektiğimde bilgisayar açıldı bu normal midir?
Ayrıca OCCT'nin bir ayarı var mı direkt default mu yapacağız testi.

BIOS sıfırla, hiçbir işlem uygulama tabii ki yanlış ayarlar ile hata alırsın, eğer işlemciye undervolt veya overclock yapmak istiyorsan yanlış konu başlığı ve yanlış kategoridesin ve ben bu işlerle ilgilenmiyorum.

Şu an başlatacağım ama hangi ayarlar ile yapmalıyım? Linpack ve OCCT seçeneği var. Bir de iş birimi sayısı gibi ayarları değiştirmeli miyim?

Otomatik ayarlar kalsın, programın ayarladığı ayarlar ile test et.

10 dakika linpack ve hemen üstüne 17 dakika OCCT testi yaptım. Linpack'te bir sorun olmadı ama OCCT'de 17. dakikada yine HDMI bağlantısı kesildi kasa çalışmaya devam etti ve zorla yeniden başlatmak zorunda kaldım. Buradaki sorun işlemcide mi anakartta mı ekran kartında mı PSU'da mı veya yapılan hız aşırtma ile mi ilgili? Bu konuyu artık çözüme kavuşturmak istiyorum.

Hız aşırtma yapıyor musun?

Evet ama bir yılı aşkın süredir aynı ayarlar ile kullanıyorum. Render da ilk defa yapmadım. Oyun vs sorun yok ama FPS tutarsızlıkları yaşıyorum. Bir de bu sefer tek farklı yaptığım şey 4K videoyu en yüksek ayarlarda işlemek. Belki ilk defa bu kadar yükte kalmıştır. Güç kaynağını ve anakartta sorun olmadığını nasıl anlayabilirim? Bir de işlemci stres testinde neden ekran ile ilgili bir sorun yaşıyorum ve kasa çalışmaya devam ediyor? Çok soru sordum ama kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…