Undervolt sonrası CPU Debug LED yanıyor

Onur Semi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu sorun ilk başlarda GTA V'de oluyordu. Son bir hafta içerisinde bir defa başlangıçta bir defa da EU4 oyununda oldu. Hata şöyle: Ekran bir anda gidiyor CPU Debug LED yanıyor ve DP no signal yazıyor ama fanlar klavye ışıkları mouse ışığı falan her şey çalışıyor. Reset atınca düzelip açılıyor ama oyunlarda olması sıkıntı oluşturuyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Hocam ben testi başlattım. Testin 5. dakikalarında sıcaklık 85'e kadar çıktı ve ekran bağlantısı tekrardan kesildi. O hatayı 5. dakikada aldım yani.

Sen yine de işlemcine eski overclock ayarlarını uygula kalan her şeyi stok değerinde bırak. Sorunun işlemci kaynaklı olduğunu sanmıyorum ama emin olmak gerek.

Tamam o zaman DOCP ve sanallaştrıma kapalı diğer ayarlar eskisi gibi bir test daha yapayım. Başlamadan sormak isteğim şey sizce ayarlar tam stabil olmayıp işlemciyi ağır yüke sokan işlemler yapmamış olmam ihtimal dahilinde mi? Yani 3.7 GHz hız aşırtıp sıcaklıklar normal ve sentetik testlerde olması gereken artış oluyorsa doğru bir hız aşırtma yapılmış mıdır? Bu haftaki olaylar şans eseri midir?

Sanmıyorum. Dediğin gibi aylarca kullandıysan illaki bir yerde patlardı. Özellikle render falan yapıyor olduğun için fark ederdin.

Sanmıyorum. Dediğin gibi aylarca kullandıysan illaki bir yerde patlardı. Özellikle render falan yapıyor olduğun için fark ederdin.

Dediğiniz her şey aynı ancak renderları en fazla 1080P ve en yüksek seviyede yapmıyor idim. Bu da pek etkilemez sanırım.

Bu da eski konum. Bir yıl değil de bayağı olmuş.
Ryzen 1400 OC Sorunu - Technopat Sosyal
Şu anki ayarlar 3.7 GHz ve 1.325V.

Hocam BIOS'u sıfırlayıp yaptığım testte 30 dakika bitti sıkıntı yok. BIOS ayarlarım da sadece XMP ve undervolt olayını yapmıştım şimdi bir de undervoltsuz sadece XMP ile deneyeyim sıkıntı benim yaptığım ayarlarda mı anlamak için.

Şu an sadece eski OC ayarları ve stock BIOS ile 30 dakikayı sıkıntısız bitirdim. Ancak voltaj ve hızı telefonumdan eski değerleri tekrar bulup değiştirdim. Son olarak 3.675 GHz ve 1.3125 ile test ettim. Şaşırdığım nokta ise 0.025 GHz ve 0.0125V bu kadar mı fark ettirir sıcaklılar en az 8 derece fark etti ve en önemlisi de testi tamamlayabildim. Zamanında ne kadar uğraştıysam sanki milimetrik değer gibi. Son olarak bugün geç olduğu için yarın ek olarak DOCP ile test edeceğim. Yine sıkıntı çıkmazsa da SVM ile. Biraz zahmetli olacak ama sonunda sorunu bulmak dileğiyle...

Dosya Ekleri

• Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    245,2 KB · Görüntüleme: 54
Hocam XMP açık 2933MHz ve çok az undervolt yapmama rağmen sıcaklık 90 derecelere çıktı 10.dakikada iptal ettim testi.

Hocam XMP açık 2933MHz ve çok az undervolt yapmama rağmen sıcaklık 90 derecelere çıktı 10.dakikada iptal ettim testi.
Sistemini detaylıca yaz.
İşlemci soğutucun ne?
Kasanın nerelerinde fan var ve nereye üflüyor? Kasanın modeli ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…