Undervolt sonrası CPU Debug LED yanıyor

Onur Semi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu sorun ilk başlarda GTA V'de oluyordu. Son bir hafta içerisinde bir defa başlangıçta bir defa da EU4 oyununda oldu. Hata şöyle: Ekran bir anda gidiyor CPU Debug LED yanıyor ve DP no signal yazıyor ama fanlar klavye ışıkları mouse ışığı falan her şey çalışıyor. Reset atınca düzelip açılıyor ama oyunlarda olması sıkıntı oluşturuyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Hocam sistemim Ryzen 5 2600 - RTX 2060 Gaming Z - B450M Bazooka V2 - Corsair 2x8 3000MHz - Cooler Master MB520 - Corsair VS650. 3 adet önde 1 adet arkada fan var. Öndekiler içeri arkadaki dışarı üflüyor. Kasa modeli belirttiğim gibi CM MB520. işlemci soğutucu ise Wraith Stealth işlemciyle gelen soğutucu yani.

Tekrarladım ve değişen tek şey 1 derece fark oldu.

Ben de DOCP ile bir kere daha denedim ancak dakikasına tam bakamadım yine HDMI uyarısı vardı ve kasa klavye vs çalışıyordu. Ancak tahminim 5-7 dakika ancak olmuştur. Sorun RAM'lerde diyebilir miyiz?
Windows Bellek Denetleyicisi ile test yaptım. Sorun çıkmadı. Şu anda da Memtest86 devam ediyor. BIOS ayarı DOCP modunda. Eğer bu testte de sorun çıkmazsa yazılımsal bir sorun var diyebilir miyiz ? PSU ihitmal dahilinde midir ? Bu arada ekran kartı hakkında da kafamda soru işaretleri var.

Son düzenleme:
Dostlar bilemiyorum. Cidden bilemiyorum. @çokdüşünenbiri sorun bellek kaynaklı ama problem fiziksel mi yazılımsal mı bilemiyorum. Kusura bakmayın.

@Onur Semi öncelikle sıcaklık sorununu çözmek lazım senin. Hız aşırtma olmadan 90 dereceleri görmen hiç normal değil.

Hocam undervolt yapıp sıcaklık düşürmeye çalışsam ki pek düşmüyor Debug LED yanıp PC gidiyor. E undervolt yapmasan 91 derece gördüm bugün. Boştayken ekran kartı 60 derece oluyor. Sıkıntı ya anakartta ya da güç kaynağında bence.
Not: Şimdi baktım 95 derece olmuş

Son düzenleme:
Sorunu çözdüm arkadaşlar ileride bir sorun olmazsa. Yaptıklarım ise BIOS'u bir sürüm eski versiyona getirdim ve kasayı detaylıca temizledim. En önemlisi de RAM'i iki slot yana kaydırdım çünkü işlemci ile neredeyse temas ediyordu bu da sanırıım zaten hız aşırtmalı olan RAM'ı daha da zorluyor ve kapanmasına neden oluyordu. Son olarak 30 dakikalık OCCT testini tamamladım. Bundan sonra kafama takmam gereken bir şey var mıdır ? Bunlara ek Memtest86 ve Windows Bellek Testi'ni de ''0'' hata ile tamamladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…