Çözüldü "Undervolt ta System agent e undevolt" yapmak ne kadar etki eder?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhankync

Centipat
Daha fazla  
Undervolt ta System agent e undevolt yapmak ne kadar etki eder. Ben yaptım ama ne kadar gerekli vs bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
System agent, senin kuzey ve güney köprülerinin birleştirilmiş hali. Bir kısmı işlemcinde, bir kısmı da aynı konuda dediğimiz gibi system agent oldu. O senin RAM kontrolcün gibi düşünebilirsin.

System agent'ı undervolt etmek, özellikle 10. nesil işlemcilerde aşırı fazla stabilite sorunu yaratır. Ben şahsen sadece core ve cache undervolt yapmanızı öneririm. Ama yaptınız ve çalışıyorsa tamamdır sorun yok. Bir tık fazla hassas yapması, ondan önermiyorum.
System agent, senin kuzey ve güney köprülerinin birleştirilmiş hali. Bir kısmı işlemcinde, bir kısmı da aynı konuda dediğimiz gibi system agent oldu. O senin RAM kontrolcün gibi düşünebilirsin.

System agent'ı undervolt etmek, özellikle 10. nesil işlemcilerde aşırı fazla stabilite sorunu yaratır. Ben şahsen sadece core ve cache undervolt yapmanızı öneririm. Ama yaptınız ve çalışıyorsa tamamdır sorun yok. Bir tık fazla hassas yapması, ondan önermiyorum.

Çözüm
System agent, senin kuzey ve güney köprülerinin birleştirilmiş hali. Bir kısmı işlemcinde, bir kısmı da aynı konuda dediğimiz gibi System agent oldu. O senin RAM kontrolcün gibi düşünebilirsin.

System Agent'ı undervolt etmek, özellikle 10. nesil işlemcilerde aşırı fazla stabilite sorunu yaratır. Ben şahsen sadece Core ve cache undervolt yapmanızı öneririm. Ama yaptınız ve çalışıyorsa tamamdır sorun yok. Bir tık fazla hassas yapması, ondan önermiyorum.

Sağ olun bende yaptım ama gereksizse gerek yok eski haline döndüreceğim tekrar teşekkürler.

System agent, senin kuzey ve güney köprülerinin birleştirilmiş hali. Bir kısmı işlemcinde, bir kısmı da aynı konuda dediğimiz gibi System agent oldu. O senin RAM kontrolcün gibi düşünebilirsin.

System Agent'ı undervolt etmek, özellikle 10. nesil işlemcilerde aşırı fazla stabilite sorunu yaratır. Ben şahsen sadece Core ve cache undervolt yapmanızı öneririm. Ama yaptınız ve çalışıyorsa tamamdır sorun yok. Bir tık fazla hassas yapması, ondan önermiyorum.

Size bir soru daha sorabilir miyim?

Buyurun. Tüm sorularınızı sorabilirsiniz.

Intel GPU'yu da undervolt yapmam sıcaklıkta ne kadar fark eder ve undervolt yapınca DC de ekran açıyorum ve PC donuyor ama en ağır oyunda bile böyle bir problem yok acaba Intel GPU'yu undervolt yaptığım için olabilir mi?

Intel GPU'yu da undervolt yapmam sıcaklıkta ne kadar fark eder ve undervolt yapınca DC de ekran açıyorum ve PC donuyor ama en ağır oyunda bile böyle bir problem yok acaba Intel GPU'yu undervolt yaptığım için olabilir mi?

Tavsiyeniz nedir?

Bir de ekran kartı OC'den anlıyor musunuz anlıyorsanız minik bir sorum da orada var :D

Ben sorayım siz bakarsınız benim 3050 Ti laptop ekran kartım var ben buna 150 MHz Core 150MHz Memory OC yaptım. Core için sıcaklık değeri var ama Memory için yok hani Memory nereye kadar OC yapabilirim tahmini bir değeriniz var mı? VRAM'ler Samsung marka.

Tavsiyeniz nedir?

Bir de ekran kartı OC'den anlıyor musunuz anlıyorsanız minik bir sorum da orada var :D

Intel GPU'yu undervolt etmek pek bir fark etmez. Oyunlarda çökmeyip Discord'da çökmesinin sebebi ise şudur, yüksek ihtimal ile laptop kullanıyorsunuz ve Discord Intel'in ekran kartını kullanıyor. Ancak Intel'e yeterli voltaj gitmediğinden dolayı sistem çöküyor. Siz oyun oynadığınızda ise sizin discrete, yani diğer ekran kartınız (NVIDIA, AMD olan) çalışıyor ve Intel ile bir alakanız olmadan oyunu oynuyorsunuz.

Intel GPU'yu undervolt etmeniz pek fark yaratmaz eğer oyunları Intel GPU'da oynamak gibi bir şey yapmıyorsanız. Belki pil sağlığına %1 falan verir o da yediğiniz mavi ekranlara değer mi tartışılır?

Ekran kartı overclocktan anlarım, buyurun sorun.

Tavsiyeniz nedir?

Ben sorayım siz bakarsınız benim 3050 Ti laptop ekran kartım var ben buna 150 MHz Core 150MHz Memory OC yaptım. Core için sıcaklık değeri var ama Memory için yok hani Memory nereye kadar OC yapabilirim tahmini bir değeriniz var mı? VRAM'ler Samsung marka.
Sorunuzu gördüm. Cevaplayayım.

Core sıcaklık değeri ve memory sıcaklık değeri dediğiniz gibi farklıdır ancak yaklaşık olarak MSI afterburner üzerindeki sıcaklığın 10 15 fazlası olarak düşünebilirisniz. Sıcaklıklar kaç derece?

HWINFO64 ile hotspot temprature bakıp oradan öğrenebilirsiniz. Overclockta bir limit yoktur. Ne kadar arttırırsan o kadar iyidir. Mavi ekranlar, bozuk görüntü yemeye başladığın an bir altını kullanırsın ve overclock etmiş olursun. Memory hızı genelde +300 ila +1000 civarı gider. Benim eski ekran kartım +920 memory overlclock almıştı mesela. Şu anda da RX 580 2048SP kullanıyorum yani RX 570'in bios modlu hali, ona da 1750 memory hızından 2150 yani +400 hız verdim mis gibi çalışıyor.

Yalnız dikkat edin, ekran kartı ne kadar watt çekiyor? Test için kombustor değil de furmark öneririm. Furmarktan daha ağır bir test yok çünkü.

Son düzenleme:
Intel GPU'yu undervolt etmek pek bir fark etmez. Oyunlarda çökmeyip Discord'da çökmesinin sebebi ise şudur, yüksek ihtimal ile laptop kullanıyorsunuz ve Discord Intel'in ekran kartını kullanıyor. Ancak Intel'e yeterli voltaj gitmediğinden dolayı sistem çöküyor. Siz oyun oynadığınızda ise sizin discrete, yani diğer ekran kartınız (NVIDIA, AMD olan) çalışıyor ve Intel ile bir alakanız olmadan oyunu oynuyorsunuz.

Intel GPU'yu undervolt etmeniz pek fark yaratmaz eğer oyunları Intel GPU'da oynamak gibi bir şey yapmıyorsanız. Belki pil sağlığına %1 falan verir o da yediğiniz mavi ekranlara değer mi tartışılır?

Ekran kartı overclocktan anlarım, buyurun sorun.

Sorunuzu gördüm. Cevaplayayım.

Core sıcaklık değeri ve Memory sıcaklık değeri dediğiniz gibi farklıdır ancak yaklaşık olarak MSI Afterburner üzerindeki sıcaklığın 10 15 fazlası olarak düşünebilirisniz. Sıcaklıklar kaç derece?

HWiNFO64 ile hotspot temprature bakıp oradan öğrenebilirsiniz. Overclockta bir limit yoktur. Ne kadar arttırırsan o kadar iyidir. Mavi ekranlar, bozuk görüntü yemeye başladığın an bir altını kullanırsın ve overclock etmiş olursun. Memory hızı genelde +300 ila +1000 civarı gider. Benim eski ekran kartım +920 Memory overlclock almıştı mesela. Şu anda da RX 580 2048sp kullanıyorum yani RX 570'in BIOS modlu hali, ona da 1750 Memory hızından 2150 yani +400 hız verdim mis gibi çalışıyor.

Yalnız dikkat edin, ekran kartı ne kadar watt çekiyor? Test için kombustor değil de FurMark öneririm. FurMark'tan daha ağır bir test yok çünkü.

Evet laptop kullanıyorum ekran kartım da maksimum 85-86-87 derecede çalışıyor watt olarak da 85W a kadar çıkabiliyorken oğunlukla 60watt da kalıyor.

Amacım şu VRAM'leri yakmak istemiyorum ama biraz OC yapsam da hoş olurdu.
Bir öneriniz var mı?

Bir de Memory clock u az OC yapıp Core u daha fazla yapsam bir uyuşmazlık vs olur mu çünkü böyle yaptığımda FPS düşüşü ve birkaç oyunda ara ara çökmeler gözlemledim.

Son düzenleme:
Evet laptop kullanıyorum ekran kartım da maksimum 85-86-87 derecede çalışıyor watt olarak da 85W a kadar çıkabiliyorken oğunlukla 60watt da kalıyor.

Amacım şu VRAM'leri yakmak istemiyorum ama biraz OC yapsam da hoş olurdu.
Bir öneriniz var mı?

Bir de Memory clock u az OC yapıp Core u daha fazla yapsam bir uyuşmazlık vs olur mu çünkü böyle yaptığımda FPS düşüşü ve birkaç oyunda ara ara çökmeler gözlemledim.
Sıcaklıklarınız biraz fazla. Size tavsiyem hafif OC sonra OC üzerine undervolt olacaktır. Aynı watt tüketimine daha fazla performans alabilirsiniz bu şekilde.

VRAM'leri veya herhangi bir parçayı günümüzde yakmak zor. Çok fazla güvenlik önlemleri var.

Hafif OC yapıyorum zaten öneriniz için teşekkürler ayrıyeten ekran kartına undervolt yapılıyor mu? Söylediklerinizden bunu çıkardım yapılıyorsa yardım eder misiniz?

Hafif OC yapıyorum zaten öneriniz için teşekkürler ayrıyeten ekran kartına undervolt yapılıyor mu? Söylediklerinizden bunu çıkardım yapılıyorsa yardım eder misiniz?
Evet, ekran kartına da undervolt yapılır. Benim ekran kartım undervoltlu -200mV ile kullanıyorum güç tüketimi neredeyse yarıya düşmüş durumda.

bkz. AMD neden bu kadar fazla voltaj veriyor?

MSI afterburner üzerinden yapabilirsin. Ayarlara girip voltaj kısmını aç, sonrasında ise MSI afterburner üzerinden "Curve Editor" kısmına bas. Yok ise CTRL F bas. Kullandığın görünüm şekline göre değişir bu durum. CTRL F ile açılan bölümün ekran fotoğrafını atarsan yardımcı olabilirim.
1726116088183.png

Böyle bir ekran gelmesi gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı