Çözüldü "Undervolt ta System agent e undevolt" yapmak ne kadar etki eder?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhankync

Centipat
Daha fazla  
Undervolt ta System agent e undevolt yapmak ne kadar etki eder. Ben yaptım ama ne kadar gerekli vs bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
System agent, senin kuzey ve güney köprülerinin birleştirilmiş hali. Bir kısmı işlemcinde, bir kısmı da aynı konuda dediğimiz gibi system agent oldu. O senin RAM kontrolcün gibi düşünebilirsin.

System agent'ı undervolt etmek, özellikle 10. nesil işlemcilerde aşırı fazla stabilite sorunu yaratır. Ben şahsen sadece core ve cache undervolt yapmanızı öneririm. Ama yaptınız ve çalışıyorsa tamamdır sorun yok. Bir tık fazla hassas yapması, ondan önermiyorum.
Şöyle buyurun buradan bahsediyorsunuz sanırım.

Benim ekran kartım NVIDIA belki ondan böyle gözüküyordur.

Ama voltaj ayarı var gördüğünüz gibi.

Bir de benimki 3050 Ti laptop sürümü olduğu için muhtemelen daha az undervolt yapılacaktır.

Dosya Ekleri

• resim_2024-09-12_201907240.png
    resim_2024-09-12_201907240.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Şöyle buyurun buradan bahsediyorsunuz sanırım.

Benim ekran kartım NVIDIA belki ondan böyle gözüküyordur.

Ama voltaj ayarı var gördüğünüz gibi.

Bir de benimki 3050 Ti laptop sürümü olduğu için muhtemelen daha az undervolt yapılacaktır.
Güzel. Ekran kartının voltaj kontrolü var yani. Furmark indirip sıcaklık sabit olana kadar testte tutabilir misin? Yani yaklaşık 2-3 dakika falan.

Sonrasında ise bana sıcaklığın sabit iken core clock speedini ve sıcaklığını söylemen gerek. Core clock speed ile undervolt, sıcaklık ile karşılaştırma yapacağız.

Ayrıca undervolt yaptıktan sonra overclock yapar isen mavi ekran yeme olasılığın daha da artar ve MSI Afterburner üzerinden ayarların bozulma ihtimali var. Ana ekrandaki core clock hızını yükseltirsen CTRL+F bölümündekini de yükseltirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı