Undervolt yapılan ekran kartına hız aşırtma yapılır mı?

clasman

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. R7 260X ekran kartıma OC yapmak istedim ama 80 dereceyi geçtiği için riske girmek istemedim sonra internetten ekran kartının ısısını nasıl düşüreceğimi arattım ve karşıma undervolt yöntemi çıktı. Yöntemi uyguladım ve 10-12 derece ısı farkı oluştu. Peki şimdi OC yapabilir miyim? Sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok hıza çektiğinde yapmak istediğin şeyleri dengelemiş olacaksın

Yapacağın hız aşırtmaya voltaj yetmeyebilir undervolttan dolayı. Undervolt ve OC işlemleri biraz denemeye dayalı olduğu için undervoltu yaptıktan sonra hafif hafif arttırarak OC denemeni tavsiye ederim, hata alana kadar.

Undervolt hız düşürme : GPU saat frekansında düşüklüğe gitmek , voltajda düşüklüğe gitmek , Bellek saat frekansında düşüklüğe gitmek ve benzeri şekillerde yapılır .
Yapıldıktan sonra bir sıcaklık azalması fark edersiniz , hız aşırtma yaparsanız yine o yüksek sıcaklıklarla karşılaşırsınız .

Parçanın ısınmasını engellemek için , GPU ne kadar ısınıyorsa ona göre bir termal macun .

ve parçalar içinde termal ped temin edip onları uygulamasınız .

Hız aşırtma için bir süre sonra daha yüksek frekans voltaj değerlerine ulaşmak istediğinizde ...

sıvı metal gibi elektriği ileten çözümlere başvurmanız gerekecek .

daha yüksek iletkenlik değerlerinden dolayı :

bu konuma bakmanız gerekiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…