Undervolt yapıldığını firmalar öğrenebilir mi?

Hocam genelde bozulduğu için geldiğinden BIOS'ta UV yapıldığı açıkça belli oluyordu. Sıfırlanıp geleni tabiki anlamıyoruz.
Aynen hocam, demek istediğim de buydu aslında.

Benim de UV yaptığım Lenovo laptopum garanti dışı bıraktı. Serviste çalışırken UV yapılan laptoplardan ücret alıyorduk. Markayı söylemeyeceğim de yerli marka. Genel olarak garanti dışı kalır.
Undervolt işlemi yapılı halde mi garantiye yolladınız?
Servisin O.C veya U.V yaptığınızı anlama ihtimali yok bu yüzden garantiyi bozar diye bir şey yok.
Peki bunun için bios sıfırlamaya ya da bilgisayara format atmaya gerek var mı?

Burada biri MSI'a sormuş. OC ve UV kaynaklı bir sorun çıkar ise muhtemelen bozuyor. Fakat bunlardan kaynaklı bir sorun çıkmaz ise bir sorun yok.

Bununla birlikte MSI'ın kendi programında (Dragon Center) belli seviyede OC yapılabiliyor. Demek ki bir sıkıntı yok güvenli seviyede yapılır ise.
1612040122062.png

Son düzenleme:
Hocam ekran grafik birimi yandı. Garanti dışı kalmasın diye kasayı açmadım. Piyasada 1600 civarı olan anakartı 1200'e serviste taktırdım.

Anladığım kadarıyla OC işlemi yaparken ekran grafik birimi yandı bunun için garantiye yolladınız.
Öyleyse zaten kullanıcı hatası olması normal ama benim demek istediğim undervolt işlemini yaptıktan sonra bilgisayarı yollama ihtiyacı duydunuz ve eski haline tekrar getirdiniz ve yolladınız.
Bunun sonucunda firma sizin undervolt yaptığınızı anlayabilir mi?

Anladığım kadarıyla OC işlemi yaparken ekran grafik birimi yandı bunun için garantiye yolladınız.
Öyleyse zaten kullanıcı hatası olması normal ama benim demek istediğim undervolt işlemini yaptıktan sonra bilgisayarı yollama ihtiyacı duydunuz ve eski haline tekrar getirdiniz ve yolladınız.
Bunun sonucunda firma sizin undervolt yaptığınızı anlayabilir mi?
Hocam şu şekilde oldu tam olarak olay. Ben UV yaptım laptopuma çok ısınıyor diye. daha sonra biraz da OC yaptım ve yandı. Daha sonra garantide daha ucuza kopartmak için BIOS sıfırlamadım. Yoksa içini açar BIOS pilinden sıfırlardım. Sıfırlarsanız fiziksel olarak teste tabi tutup anlayabilir fakat bunun çok maliyeti olur. Yani RTX 3090 gibi kartlara uygularsan mantıklı ama kötü kartlara yapmanın mantığı yok tek testin maliyeti 500-600 TL civarında.

Ben ekran kartımı OC yaptım. 2 kere garantiye gitti. Hala da verebilirim garantiye.

Hocam OC yapılmış halde mi yolladınız? Masaüstü mü laptop mu? Kartın marka modeli OC'ye izin veriyorsa normal.
Hocam genelde bozulduğu için geldiğinden BIOS'ta UV yapıldığı açıkça belli oluyordu. Sıfırlanıp geleni tabii ki anlamıyoruz.

Sıfırlama işlemi tam olarak ne oluyor? Örneğin -100 mv undervolt yapılmış olsun tabii bu BIOS üzerinden değil de yazılımla yapılmış olsun ve bu yazılımı kaldırıp ayarları eski haline döndürsek anlayabilir mi? Yoksa ek bir işlem yapmaya gerek var mı format tarzı?
Hocam şu şekilde oldu tam olarak olay. Ben UV yaptım laptopuma çok ısınıyor diye. Daha sonra biraz da OC yaptım ve yandı. Daha sonra garantide daha ucuza kopartmak için BIOS sıfırlamadım. Yoksa içini açar BIOS pilinden sıfırlardım. Sıfırlarsanız fiziksel olarak teste tabii tutup anlayabilir fakat bunun çok maliyeti olur. Yani RTX 3090 gibi kartlara uygularsan mantıklı ama kötü kartlara yapmanın mantığı yok tek testin maliyeti 500-600 TL civarında.

BIOS sıfırlamaya gerek yok yani GTX1650 tarzı ufak kartlar için.
Hocam yakarsanız garanti dışı kalır ama sistem açılmıyorsa temiz kurulum yaptığınızda anlamazlar.

Undervolt işleminden dolayı yanmaz. Temiz kurulum dediğiniz tam olarak ne oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı