Undervoltage nasıl yapılır?

Josee

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Monster Abra A5 v15.8 i7-10750H GTX 1650 Ti modelini kullanıyorum. İşlemci ısınıyor ekran kartı tam kullanımda 76 derece falan oluyor Max ama işlemci frekansı arttırınca maşallah 95i görüyor. Pil ayarlarından 99'a çekip Boost'u kapat dediler fakat böyle de performans çok düşüyor. Bu cihaz için BIOS'tan Core voltage offset ile undervoltage yapabilir miyiz yoksa uygulama falan şart mı pek anlamıyorum yardımınıza ihtiyacım var.

Laptoplarda sıcaklıklar biraz daha yüksek olabiliyor. Ekran kartı konusunda çok müdahaleye gerek olduğunu düşünmüyorum.

İşlemci için ise laptopu Monster'a yollayıp işlemci macun yenilenmesini talep edebilirsiniz. Eğer bilginiz, tecrübeniz varsa kendiniz de yapabilirsiniz.

Kaliteli bir macun ile sıcaklık toparlanabilir. Sistemi ne kadardır kullanıyorsunuz ve hiç macun değişimi yapıldı mı?

Laptoplarda sıcaklıklar biraz daha yüksek olabiliyor. Ekran kartı konusunda çok müdahaleye gerek olduğunu düşünmüyorum.

İşlemci için ise laptopu Monster'a yollayıp işlemci macun yenilenmesini talep edebilirsiniz. Eğer bilginiz, tecrübeniz varsa kendiniz de yapabilirsiniz.

Kaliteli bir macun ile sıcaklık toparlanabilir. Sistemi ne kadardır kullanıyorsunuz ve hiç macun değişimi yapıldı mı?

Evet 2 ay kadar oldu macun değişimine yollayalı. 2.5 GHz sabit çalışırken %90 kullansa dahi sıcaklıklar iyi ama boosta alıp 4.3 GHz falan olunca 95'e uçuyor.

Evet 2 ay kadar oldu macun değişimine yollayalı. 2.5 GHz sabit çalışırken %90 kullansa dahi sıcaklıklar iyi ama boosta alıp 4.3 GHz falan olunca 95'e uçuyor.

Boost sıcaklığı ciddi arttırır. İşlemcinin sınırı zorlanıyor en nihayetinde. Fakat 95 ciddi sıcaklık, görmemesi lazım.

Ya kendiniz sağlam bir işlemci ile yapacaksınız ya da tekrar servis yolu gözüküyor gibi.

Boost sıcaklığı ciddi arttırır. İşlemcinin sınırı zorlanıyor en nihayetinde. Fakat 95 ciddi sıcaklık, görmemesi lazım.

Ya kendiniz sağlam bir işlemci ile yapacaksınız ya da tekrar servis yolu gözüküyor gibi.
Durum bu şekilde bu fotoğrafları oyun açıp aldım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    176,9 KB · Görüntüleme: 30
  • image.jpg
    image.jpg
    184,7 KB · Görüntüleme: 22
  • image.jpg
    image.jpg
    176,6 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri