sonobacari
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB White 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming Ram
- SSD veya HDD modeli
- Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 1TB 2100/1700MB/s N
- Ekran kartı
- XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600
- Anakart
- ASRock B450M-HDV R4.0
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600
Herkese selam. Oyun oynarken bir yandan ikinci monitörde Google Chrome'dan YouTube videosu açarsam bilgisayarım fişi çekilmiş gibi sudden shutdown oluyor. Oyunda bir kasma, takılma olmadan aniden bilgisayarım kapanıyor, hatta bazen FPS'imin 20'lere düştüğü 7 Days to Die da hiç yaşamadım bu problemi. Yaşadığım oyunlar Path of Exile, GTA 5, DotA 2 şimdilerde de Starfield. Önce RAM'lerimden kaynaklandığını düşündüm ve Memtest yapmaya çalıştım, daha yaparken bilgisayar kapandı hemen. RAM'leri tek tek ayrı slotlarda teste soktum ve problem çıkmadı, ama ikisi birden takılıyken testi başlatmamdan 5 saniye sonra bilgisayar kapanıyordu.
Isıları kontrol etmek için bugün Starfield oynarken HWiNFO açık tuttum ve bilgisayar kapanmaya doğru CPU'da en fazla 81 dereceyi gördüm. GPU 65 civarıydı. Bunu da araştırdım bilgisayarı kapattıracak kadar yüksek bir ısı olmadığını gördüm. Sorunu bir türlü anlayamıyorum, 6 aydır sürekli diken üstünde oyun oynuyorum ve tek bildiğim çözüm zamanında upgrade yaparken de buraya sormuştum o yüzden buraya sormak bir de Vatan Bilgisayar'ı biliyorum onları aradığımda da teknik servis hizmeti vermiyoruz dediler. RAM'lerden şüphelendiğim için İncehesap'ı aradım RAM'leri oradan almıştımonlar da RAM'ler garantide gönderin kargo numarası verelim dediler ama bilgisayardan çalışıyorum o yüzden RAM'lerimi gönderemiyorum. Elle kasayı bir bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum ama onların da problemi anlayabileceğinden şüpheliyim.
Ne yapmalıyım? (Daha önce bir arkadaşım sormuştu o yüzden burada da söyleyeyim dedim sistem restart olmuyor direkt kapanıyor)
Isıları kontrol etmek için bugün Starfield oynarken HWiNFO açık tuttum ve bilgisayar kapanmaya doğru CPU'da en fazla 81 dereceyi gördüm. GPU 65 civarıydı. Bunu da araştırdım bilgisayarı kapattıracak kadar yüksek bir ısı olmadığını gördüm. Sorunu bir türlü anlayamıyorum, 6 aydır sürekli diken üstünde oyun oynuyorum ve tek bildiğim çözüm zamanında upgrade yaparken de buraya sormuştum o yüzden buraya sormak bir de Vatan Bilgisayar'ı biliyorum onları aradığımda da teknik servis hizmeti vermiyoruz dediler. RAM'lerden şüphelendiğim için İncehesap'ı aradım RAM'leri oradan almıştımonlar da RAM'ler garantide gönderin kargo numarası verelim dediler ama bilgisayardan çalışıyorum o yüzden RAM'lerimi gönderemiyorum. Elle kasayı bir bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum ama onların da problemi anlayabileceğinden şüpheliyim.
Ne yapmalıyım? (Daha önce bir arkadaşım sormuştu o yüzden burada da söyleyeyim dedim sistem restart olmuyor direkt kapanıyor)