"UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" mavi ekran hatası

SteeltheReal

Kilopat
Daha fazla  
PUBG oynarken zaman fark etmeksizin birkaç oyunda bir PC donuyor ve mavi ekran alıyordum. "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" mavi ekran hatası ve altında "başarısız: nvlddmkm.sys" hatasını alıyordum. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım tekrardan temiz bir şekilde yükledim. Sorunum çözülmeyince PC'ye temiz format attım. Hata yine devam ediyor ancak oyun bir süre donuyor ve mavi ekran almadan siyah ekran giriyor ve PC kendine reset atıyor. Oyun esnasında CPU 70 dereceyi, GPU 75 dereceyi geçmiyor. Bundan önce Apex Legends ve Fortnite oynarken böyle bir sorun yaşamıyordum. Şu ana kadar denediğim şeyleri ve sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum. Yardımcı olur musunuz?

--Denediklerim--
-CMD ile SFC /scannow komutu.
-Memtest 86.
-Farklı RAM'ler ile denedim.
-BIOS güncelledim ve sıfırladım.
-15 dakika ekran kartını FurMark stress testine soktum.

--Sistem özelliklerim--
  • AMD Ryzen 5 5600X.
  • Gigabyte GTX 1060 6 GB.
  • ASUS Prime 550M-A
  • HyperX Predator 2x8 GB 3200 MHz.
  • Corsair VS600 Power Supply.
  • Samsung EVO 970 250GB SSD.

--DMP dosyaları linki--

@Plyra

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte, Corsair ve Kaspersky ile alakalı bütün yazılımları kaldırın. Oynadığınız hangi oyun GameGuard antihileyi kullanıyorsa (Metin2, Blade&Soul, Lineage, PSO2 vs.) ilgili oyunu şimdilik kaldırın. PUBG'nin dosyalarını doğrulayın.

Rehberi uygulayın.

Herhangi bir hız aşırtma yaptınız mı?

Gigabyte, Corsair ve Kaspersky ile alakalı bütün yazılımları kaldırın. Oynadığınız hangi oyun GameGuard antihileyi kullanıyorsa (Metin2, Blade&Soul, Lineage, PSO2 vs.) ilgili oyunu şimdilik kaldırın. PUBG'nin dosyalarını doğrulayın.

Rehberi uygulayın.

Herhangi bir hız aşırtma yaptınız mı?
Gigabyte Xtreme Gaming Engine'i sadece fan hızını ayarlamak için kullanıyorum. Corsair kulaklığım var onun için Corsair iCue kullanıyorum. Bir de Kaspersky Internet Security kurulu bilgisayarda. Ama formattan sonra Kaspersky kurulu değilken de aynı hatayı alıyordum. Bunların hepsini kaldırmam mı gerekiyor?
GameGuard kullanan bir oyun yüklü değil sanırım. Zaten makinede pek de oyun yüklü değil.
Herhangi bir hız aşırtma işlemi yapmadım. BIOS güncelledim ve sıfırladım daha yeni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı